Mor l’emblemàtic casteller arbocenc Joaquim Sans i Sans

09/03/2021 - 14:07h

Nascut l’any 1935, sempre ha estat membre actiu d’entitats culturals de l’Arboç com la colla dels Minyons

La colla castellera dels Minyons de l’Arboç ha comunicat i lamentat la mort, aquest dilluns, d’un dels seus “membres més entranyables”, l’arbocenc Joaquim Sans i Sans, conegut a l’entitat com ‘El Quimet’.

“No era el membre més veterà però sí que el sentíem com l’avi dels Minyons”, ha dit la colla castellera de l’Arboç, que afegeix: “Es feia estimar amb un caràcter peculiar, sorneguer i divertit alhora. Sempre fidel a la colla i entusiasta del món casteller no li feia mai mandra venir a assajos i actuacions, se sentia peça fonamental encara que només fos pels seus crits d’ànim durant les actuacions i pels seus acudits en els moments més distesos”.

Abans dels Minyons de l’Arboç, Joaquim Sans havia anat amb la colla de la Muixerra de Valls. Va ser als Minyons des de la seva fundació l’any 1958 i casteller ‘tot-terreny’ (havia fet alguna vegada de baix i ocasionalment havia pujat al tronc) durant molts anys.

A més, es va apuntar a les dues represes de l’activitat castellera a l’Arboç (els anys 1993 i 2002) fent sempre costat a la colla. “Per a ell venir a les actuacions era tota una festa”, diuen els Minyons.

Nascut a l’Arboç el juny del 1935, la seva vida ha transcorregut sempre al voltant de la vila arbocenca, estant sempre vinculat al teixit associatiu i atent a les expressions culturals populars que sempre l’havien entusiasmat. “Els darrers anys s’havia fet estimar molt pel seu caràcter amè i proper”, conclou la colla castellera.

També et pot interessar

Comentaris