La PAH del Vendrell atura un desnonament a l’avinguda Sant Vicenç

Un moment de la concentració de la PAH del Vendrell per evitar el desnonament.
08/03/2021 - 17:41h

Aproximadament un centenar de persones han fet pressió per evitar l’acció tot i la pandèmia i la pluja

Aproximadament un centenar de persones s’han concentrat aquest dilluns al matí, malgrat la pandèmia de la Covid-19 i que plogués en aquells moments, per aturar un desnonament judicial en un immoble de l’avinguda de Sant Vicenç, 21 del Vendrell. L’acció ha estat organitzada per la delegació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) al Vendrell.

Segons ha explicat el president delegat del col·lectiu, Jaume Doblas, la família que resideix en l’immoble afectat va llogar el pis a una immobiliària que va fer fallida i el pis va passar a ser de la financera Unnim. La dona resident pagava el lloguer corresponent, però en fer fallida la immobiliària “el banc no va voler assumir els lloguers, deixant la família penjada i sense la possibilitat de fer els pagaments corresponents”, diu Doblas, que continua per destacar que la llogatera va intentar sempre que el banc l’escoltés i li deixés pagar el lloguer. Sense èxit, segons el portaveu de la PAH del Vendrell.

Finalment, Unnim va denunciar judicialment la llogatera com a presumpta okupa, “la qual cosa no és veritat”, vol deixar clar Jaume Doblas, i quan Unnim va ser absorvida pel BBVA “fa una mica més d’un any va vendre la cartera d’habitatges, inclòs aquest, al fons voltor Cerberus”.

Aquest fons, diu Jaume Doblas, es nega a donar cap pis al règim de lloguer social i acostuma a denunciar als jutjats tots els inquilins d’aquests habitatges, com ha estat el cas d’aquest darrer cas al Vendrell.

Tot i que semblava que el desnonament seria imminent, la PAH ha acabat aturant-lo amb la comitiva judicial ja al lloc dels fets. Suposament, perquè a l’immoble hi conviuen menors d’edat.

Així les coses, la PAH del Vendrell demana als jutjats que “compleixin les lleis i que la justícia sigui igual per a tots. Si els bancs incompleixen les lleis, doncs que els jutjats actuïn en conseqüència i digui on està el límit”, diu la PAH vendrellenca en un comunicat.

En la nota, la PAH del Vendrell conclou amb una cita a l’article 47 de la Constitució espanyoa, adreçada als bancs, fons i jutjats, en el sentit que “tots els espanyols tenen dret a gaudir d’un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per fer efectiu aquest dret, regulant la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per impedir l’especulació”.

També et pot interessar

Comentaris