Nova caldera de biomassa forestal a Sant Martí Sarroca

08/03/2021 - 10:01h

Està destinada a la producció d’aigua calenta i calefacció sostenible pel pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes

El Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant Martí Sarroca, disposen de calderes de biomassa forestal per a calefacció i aigua calenta. Aquestes instal·lacions, incloses en el projecte Biomassa pel clima de la Diputació de Barcelona, van ser visitades dijous passat pel diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, juntament amb l’alcalde del municipi, Josep Maria Padullés.

En la visita a questes instal·lacions, el diputat Xesco Gomar ha destacat que “des de la Diputació de Barcelona seguirem donant suport a les energies renovables per fer front, des del poder local, al canvi climàtic”. En aquesta línia, la instal·lació forma part del projecte Biomassa pel clima que compta amb un pressupost de 3,3 milions d’euros del Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i que inclou un total de 14 calderes de biomassa que donaran servei a 42 edificis, amb un total de 4.215 kW potencia instal·lada i una producció tèrmica anual estimada de 7 M kWh, i que evitaran més de 1.500 tones anuals CO₂ eq.

La instal·lació de biomassa de Sant Martí Sarroca està destinada a la producció d’aigua calenta i calefacció sostenible pel Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes. La caldera té una potència de de 500 kW amb consum anual de 76 tones d’estella forestal i sarment de vinya, que aportarà un estalvi anual econòmic de 22.028 euros i 61 tones d’emissions de CO₂. L’equipament disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 85 m³ i magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 7 “Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

També et pot interessar

Comentaris