Edgar Quesada, millor xef d’un concurs de cuina sud-coreà

05/03/2021 - 11:00h

Aquest penedesenc propietari de dos restaurants a la capital, Seül, s’emporta el concurs per davant de 120 cuiners d’arreu del món

El penedesenc Edgar Quesada va ser proclamat nou masterxef del programa Hello Plate, que va emetre fa poc la televisió sud-coreana. Després de sis mesos de competició, i amb una participació de més de 120 cuiners d’arreu del món (n’hi havia de França, Alemanya, Azerbaidjan, Filipines, Malàisia, Xina, Vietnam, Itàlia, Índia, Taiwan, Brasil o Espanya), Quesada es va emportar la victòria: un premi de 100.000.000 de wons coreans, que equivalen a uns 70.000 euros.

Setze finalistes

El concurs es va centrar bàsicament en els dos darrers mesos, on els setze semifinalistes van haver de passar diverses fases per poder ser un dels tres finalistes. Durant aquest temps Quesada va estat elaborant plats de cuina catalana i també d’altres llocs d’Espanya, com per exemple suquet de daurada o un mar i muntanya amb pollastre i llamàntol. En aquesta primera fase el penedesenc va formar equip amb la xef Basira, de Malàisia.

Tots dos van elaborar, per exemple, una combinació de paella de safrà amb un pollastre de Malàisia i xampinyons farcits amb pernil. Els jutges d’un dels episodis eren parelles acabades de casar que no podien anar de lluna de mel i els cuiners els mostraven la cuina dels seus països en un plat. També van fer de jutges personal d’aviació (des de pilots a auxiliars de vol) o foodies i gent relacionada amb la gastronomia, des de powerblogers a inspectors de qualitat.

Una imatge dels tres finalistes amb Edgar Quesada al centre.

Una final a tres

A la final, Quesada va haver de competir amb el xef Paw, de Tailàndia, i el xef Emilio, d’Itàlia. Durant tres hores el penedesenc va haver de cuinar tres plats. El primer va ser un cucurutxo de gelat de pernil Joselito, crema d’espàrrecs i pop a la gallega al seu estil amb puré de patates gelatina de llima i xistorra. De segon va cuinar un bacallà amb samfaina manxega o samfaina i salsa d’all cremat i, de postres, una fusió de postres coreanes amb el seu estil de xocolata amb sorbet de codony i mandarina. Tres plats que li van donar la victòria. I és que el jurat, format per xefs coreans reconeguts, van qualificar d’exceŀlent el resultat.

Els tres plats que Quesada va elaborar a la final i que li van donar el guardó

Arrels penedesenques

Edgar Quesada va viure durant tota l’etapa escolar a Guardiola de Font-rubí, i va estudiar a l’Escola Mas i Perera de Vilafranca. De jove va marxar a Girona, on es va formar a l’Escola d’Hostaleria. Des de fa vuit anys viu a Seül, la capital sud-coreana, on ha format una família i on és propietari de dos restaurants, el Girona i el Sobremesa.

Aquest és el moment final on Quesada és proclamat vencedor del concurs.

També et pot interessar

Comentaris