La destrucció d’ocupació es modera al Penedès durant el mes de febrer

FOTO: ACN
04/03/2021 - 18:10h

En l’últim mes, l’Alt i el Baix Penedès han sumat 141 persones a les llistes d’atur, 137 menys que les registrades al gener

Catalunya va registrar el mes de febrer el pitjor augment de l’atur dels últims nou anys. Des que es va començar a sortir de la darrera crisi econòmica, el país no havia assolit unes xifres tan pessimistes, amb 512.290 persones aturades.

La pandèmia ha obligat desenes d’empreses a abaixar persianes. Al febrer, a més, moltes han iniciat els tràmits per aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), cosa que ha fet que els treballadors en aquesta situació tornin a augmentar fins als 192.787 afectats.

Normalment, el Penedès segueix la tendència catalana, i registra més o menys les mateixes dades que la resta del país, però en aquesta ocasió les xifres són bastant més optimistes. Després d’un mes de desembre en què es van superar els 660 nous aturats, i un gener amb valors que s’acostaven als 300, al febrer el territori ha aconseguit rebaixar l’augment d’aquest registre fins a les 141 persones.

Especialment bona és la xifra de l’Alt Penedès, que el darrer més només ha inscrit 25 persones noves a les llistes d’atur. Aquesta dada és una cinquena part de la que es va registrar al febrer, en què hi va haver 117 nous aturats.

El Baix Penedès, tot i rebaixar les dades d’atur, continua mantenint un augment mensual per sobre del centenar de persones. El mes passat, la comarca costanera va comptabilitzar 161 nous inscrits als serveis d’ocupació, mentre que aquest febrer la xifra ha baixat fins a les 116.

Com és habitual, les grans ciutats penedesenques són les que més han contribuït a aquesta pujada. De fet, 108 dels 141 nous aturats que hi ha al territori són veïns del Vendrell (33), Cunit (31), Calafell (30) i Vilafranca. Destaca el cas de Sant Sadurní, la segona població més gran de l’Alt Penedès, que per primera vegada des de fa mesos no ha reportat cap nova persona sense feina.

Entre els que més han aconseguit rebaixar els registres el darrer mes hi ha Castellet i la Gornal, que al febrer va disminuir en 18 persones l’atur.

També et pot interessar

Comentaris