Absolts definitivament els penedesencs acusats de pirateria digital

03/03/2021 - 16:37h

L’acusació demanava, pel vilafranquí Jordi Tamargo i el sadurninenc David Martínez, indemnitzacions de 14,3 milions euros

El jutjat número 4 de Múrcia ha absolt de forma definitiva els quatre investigats pel macrojudici de pirateria digital. Entre els acusats hi havia dos penedesencs, el vilafranquí Jordi Tamargo i el sadurninenc David Martínez. Els dos havien format part de les pàgines web de descàrregues SeriesYonkis i Películas Yonkis. Bàsicament, oferien enllaços a servidors externs de descàrregues directes o reproducció online en streaming com pel·lícules i sèries.

És per això que l’acusació, formada per l’Entidad de Gestión de los Derechos de los Productores Audiovisuales (EGEA) i la Federació Antipirateria (FAP) els demanaven 14,3 milions d’euros a cadascun d’ells. Amb la sentència absolutòria, no hauran de pagar cap indemnització.

La sentència va ser recorreguda pel Ministeri Fiscal, per les productores Warner Bros, Paramount Pictures i Universal Studios i l’Entidad de Gestión de los Derechos de los Productores Audiovisuales (EGEA) .

L’Audiència recalca que en el primer procés va quedar reflectit com a fet provat que Sèries Yonkis es limitava a enllaçar a altres pàgines web, que eren les que albergaven els continguts protegits. Les apel·lacions a la sentència no han aconseguit demostrar el contrari. “No hi ha constància que tinguessin coneixement de l’origen il·lícit de la informació a la qual remetien ni que la mateixa lesioni cap dret. No hi ha constància en la causa que cap dels acusats conegués la il·licitud de l’activitat desenvolupada per la pàgina”, recullen els magistrats en la decisió, a la qual ha tingut accés elDiario.es.

Tot i que la jutgessa ha establert que podrien haver-se beneficiat de la pàgina web, no ha vist un ànim de lucre delictiu. A més, va ser a l’any 2015 quan es va criminalitzar les webs que oferien descarregues il·legals. I la pàgina web Series Yonkis es va crear anterioment, a l’any 2007.PUBLICITAT

Una sentència esperada

Durant el judici, en declaracions al 3devuit, Tamargo es mostrava convençut “que no hi ha cap delicte donat que en el moment d’operació de la pàgina, i prèvia consulta a advocats de gran reputació, els enllaços no constituïen cap fet delictiu”. Avui hem tornat a parlar amb ell i ha assegurat “estem molt contents amb la sentència perquè han sigut molts anys d’instrucció i judici, però estàvem convençuts que l’activitat era lícita i finalment els jutjats ens han donat la raó”.

Aquest dimecres mateix, Tamargo també ha manifestat a seva alegria al 3d8 en conèixer la notícia.

També et pot interessar

Comentaris