El Vendrell reivindica les figures de Remei Esteban i Anna Serra

Avatar
01/03/2021 - 19:38h

Les dues vendrellenques seran homenatjades amb motiu dels actes del Dia Internacional de les Dones 2021

El primer tinent d’alcalde i regidor de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha presentat aquest dilluns els actes que se celebraran al municipi amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Soriano ha volgut remarcar que “el govern de l’Ajuntament del Vendrell és eminentment feminista i lluita per a la reivindicació de les dones i per aconseguir una igualtat plena i real entre homes i dones a la nostra societat”; i ha posat l’èmfasi aquest 2021 en la “reivindicació i record” de dues vendrellenques destacades en la història recent de la vila. Són els casos de Remei Esteban, que va ser la primera dona en ocupar un regidoria als ajuntaments democràtics; i Anna Serra, gran dinamitzadora dels serveis socials i primera regidora d’aquesta àrea.

PUBLICITAT

En aquest sentit, Christian Soriano ha volgut remarcar també que el primer acte del proper dilluns, 8-M, al Vendrell serà la inauguració de la Sala de prema Remei Esteban i Nin al consistori vendrellenc. Serà a les 10.30h.

Actes programats pel dilluns 8-M

A banda d’aquest primer acte d’homenatge, a les 14.30h Televisió El Vendrell emetrà la xerrada “Museu Deu en femení Penèlope”, a càrrec de Mireia Rosich, directora de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i Judit Subirachs, directora de l’Espai Subirachs. Al llarg de la tarda es podrà veure en diferit.

També per la televisió local, a les 17, 19 i 22h s’emetrà el programa “Precarietat laboral i dones”, presentat per Alba Domingo.

Posteriorment, pel mateix dia 8 de març hi haurà a les 17 h, a la façana de l’edifici de Serveis Socials del carrer Quarter, cantonada carrer de Mar, l’elaboració i presentació del grafit d’Anna Serra.

A les 18 h, al terrat de la Biblioteca Pública Terra Baixa, es farà la lectura del Manifest 8-M i la presentació del grup de dones “Dones amb iniciativa del Vendrell”.

Quant a una activitat que s’allargarà un parell de dies -dilluns de 17 a 20h i dimarts d’11 a 14h i de 17 a 20h, a la Sala Portal del Pardo es farà un mural ‘in situ’ d’Anna Agudo i Adià Canet, de Doble A Art, en el marc del projecte artístic “Essencials (…)”. Es tractarà d’una acció efímera de transformació artística que manifesta la capacitat de la cultura i de l’art per crear nous imaginaris.

Resta de la setmana

Enmarcat en el 8-M, però que tindrà lloc l’endemà dimarts, de 18 a 19h es farà un cafè-tertúlia virtual amb dones a partir de la projecció del curtmetratge “Suc de síndria”, a càrrec de la Taula Comunitària del Vendrell. Cal inscripció a l’enllaç: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010340772163).

Dimecres 10, a les 18h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa hi haurà una sessió de l’Hora del Conte amb el títol “Superdones de la història”.

PUBLICITAT

D’altra banda, tots els dimecres d’aquest mes de març, dies 4, 11, 18 i 25, de 17 a 19h es farà el programa formatiu en línia “Totes Fem Xarxa!” sobre com identificar i actuar davant les desigualtats de gènere i l’impacte de les violències masclistes, organitzat pels SIE Garraf-Penedès i Tarragona i els SIAD del Vendrell, Calafell i el Consell Comarcal del Baix Penedès. Cal inscripció a: https://dones.gencat.cat/ca/ambits/formacio/properes-formacions-00001/totes-fem-xarxa/).

Exposicions

Finalment, al Vendrell destacaran dues exposicions de temàtica feminista. L’una, entre el 5 de març i el 23 de maig, al Museu Deu i amb el títol “El Museu Deu en femení”.

I l’altra, durant tot el mes de març, a la Biblioteca Pública Terra Baixa hi haurà l’“Exposició bibliogràfica i novetats editorials”. És una iniciativa del Centre d’interès documental sobre la dona.

També et pot interessar

Comentaris