Òmnium reclama l’amnistia per totes les persones represaliades de l’Alt Penedès

Avatar
22/02/2021 - 11:34h

L’entitat ha organitzat aquest passat cap de setmana una nova recollida de signatures per l’amnistia

Òmnium Cultural ha organitzat aquest passat cap de setmana una nova recollida de signatures per l’amnistia. L’acció, que ha tingut lloc a un centenar de punts d’arreu del país, ha comptat amb la participació de persones represaliades per l’Estat espanyol per exercir llibertats i drets fonamentals.

A Vilafranca del Penedès, Òmnium ha convocat algunes de les persones represaliades per l’Estat espanyol de la comarca. Entre ells s’ha comptat amb la participació d’Adriàn Sas, condemnat a tres anys i mig de presó per atemptat a l’autoritat i d’Isaac Ruana, Jaume Agustí i Joan Agustí, investigats pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera.

PUBLICITAT

El president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, ha afirmat, citant el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que “tenim molt clar que la fi de la repressió mai no vindrà de renúncies, ni de penediments, ni de reformes parcials del codi penal, ni d’indults, com intenta fer-nos creure el govern de l’Estat espanyol. L’amnistia és l’única possibilitat real per a l’inici de la negociació democràtica i és l’única via que abraça el conjunt dels represaliats”. A més, davant de les persones represaliades que han participat en l’acte ha recordat que “no deixarem mai soles les més de 2.850 persones represaliades. És per tots vosaltres que reclamem l’amnistia, pels presos polítics i els exiliats, però també per totes les persones anònimes que s’hi han deixat la pell defensant i exercint els drets i les llibertats”.

PUBLICITAT

Òmnium Cultural ha donat un nou impuls aquest cap de setmana a la recollida massiva de signatures al carrer per demostrar l’ampli suport de la societat civil i el gran consens de país a favor de l’amnistia. Després de l’èxit de les anteriors recollides de desembre i gener,  l’entitat que presideix Jordi Cuixart torna  a desplegar, vetllant pel compliment de les mesures sanitàries de tots els participants, més d’un centenar de punts fixos de signatura arreu del país per recollir suports, en el marc de l’acord de l’independentisme per aprovar una llei d’amnistia que abraci tots els represaliats, i coordinats amb la resta d’entitats que donen suport a l’amnistia. 

Durant el cap de setmana també es van organitzar parades de recollida de signatures a les poblacions de Sant Sadurní, Gelida i Els Monjos.

També et pot interessar

Comentaris