Adrián Sas: “Quan la CUP ha estat forta, el país sempre ha anat a millor”

Adrian Sas al Parlament
18/02/2021 - 12:52h

El candidat vilafranquí a les llistes de la CUP posa al centre els drets socials, la lluita antirepressiva i l’autodeterminació

La CUP ha tornat a agafar força després d’aquest 14-F. La formació anticapitalista ha aconseguit 9 escons, més del doble dels 4 diputats que van tenir el 2017, i molt a prop de la xifra màxima del partit, de 10 escons, el 2015.

D’aquesta manera, la CUP torna a situar-se com la formació clau per constituir un Govern independentista i, de fet, ERC i CUP ja han iniciat les negociacions per intentar aconseguir un acord.

De tot això n’hem parlat amb el vilafranquí Adrián Sas, que anava de número 14 a la llista de la CUP per Barcelona i que s’ha fet mediàtic perquè ha estat condemnat a més de 3 anys de presó per participar en les protestes del primer aniversari de l’1 d’octubre.

En primer lloc, Sas apunta que des de la CUP es lamenta la baixa participació en les eleccions i deixa clar que han estat uns comicis “imposats per la justícia espanyola”. A partir d’aquí, Sas celebra els resultats de la formació: “Sempre que la CUP ha estat forta, el país ha anat a millor, perquè posem com a eixos vertebradors els drets socials, la lluita antirepressiva i l’autodeterminació”. El vilafranquí vol deixar clar que, com sempre, serà la militància qui decidirà si s’entra al Govern o no, i en quines condicions.

Per altra banda, Adrián Sas és molt dur amb el PDeCAT, a qui considera que la ciutadania ha castigat “per les seves polítiques classistes, racistes i antisocials”, i creu que l’actual govern de Vilafranca, que té la meitat de regidors del PDeCAT, ha de “reflexionar seriosament”.

Finalment, Sas lamenta l’entrada al Parlament de Vox i apunta que “al feixisme se l’ha de combatre tant des de les institucions com des del carrer, i cal un front comú entre tots els grups parlamentaris”.

També et pot interessar

Comentaris