El Partit Popular perd mil vots tant a l’Alt com al Baix Penedès

Josep Tutusaus és l’actual alcalde de Pontons i figurava en el núm. 13 per la demarcació de Barcelona | 3d8
18/02/2021 - 11:03h

La formació d’Alejandro Fernández aconsegueix només tres diputats al Parlament

A les eleccions d’aquest 14-F el Partit Popular ha patit un descens de 76.000 vots al conjunt de Catalunya i s’ha quedat amb només tres diputats parlamentaris, un menys que la passada legislatura. És un nou revés per al partit que lidera Alejandro Fernández. A l’Alt i el Baix Penedès la caiguda també ha estat significativa. Així, a l’Alt Penedès ha passat dels 1.945 vots el 2017 als 909 d’aquest passat diumenge. I en la mateixa línia al Baix, que ha passat dels 2.368 el 2017 als 1.303 d’aquest 2021.

A l’hora de fer balanç, Josep Tutusaus, alcalde de Pontons i número 13 per Barcelona, ha explicat al 3d8 que la formació haurà d’analitzar en profunditat els resultats. “El missatge que tenim al partit és molt clar, però potser ens ha fallat la manera de donar-lo”. Tutusaus és del parer que s’han acumulat moltes circumstàncies, però que aquest “no era el moment de fer unes eleccions”. L’actual alcalde de Pontons creu que la baixa participació ha estat clarament per la pandèmia, però també hi afegeix el fet que “potser la gent s’ha cansat de tots els partits polítics”. “Potser al final no hem sabut explicar el nostre programa i el que volem”, ha dit. Per Tutusaus, la presència de partits tan radicals com Vox o la CUP “no hi ajuda”. “És molt fàcil complir coses que després no podràs complir ni penses complir-les”, diu, en referència a aquests dos últims partits citats. “Els polítics hi som per gestionar un ajuntament, una diputació, un consell comarcal, una comunitat autònoma o un país, i no sé si donem la imatge que parlem massa del que volem per a la nostra gent o no ho sabem explicar. La gent està cansada de la política”.

A Pontons, on el PP ocupa una de les dues alcaldies del partit a Catalunya, només ha obtingut 32 vots, tot i que a les municipals de 2019 en va aconseguir 167. “No es poden comparar perquè són eleccions diferents i la participació no hi ha ajudat”, clou Tutusaus, que veu un futur complicat a Catalunya “si hem de dependre de la CUP”.

També et pot interessar

Comentaris