La republicana Lluïsa Llop serà la única diputada de l’Alt Penedès al Parlament

D’esquerra a dreta, Rut Ribas, LLuïsa Llop i Pol Pagès. FOTO: ERC
Avatar
17/02/2021 - 19:31h

ERC, primera força al Penedès, es proposa fer realitat el desplegament de la Vegueria i el pla de reindustrialització comarcal

Esquerra Republicana ha guanyat per primera vegada a la Vegueria Penedès unes eleccions al Parlament de Catalunya. Uns resultats que han convertit Lluïsa Llop en l’única parlamentaria de l’Alt Penedès.

“Les eleccions al Parlament faran possible una presidència d’esquerres i independentista, un dels objectius principals que des d’Esquerra Republicana s’havien marcat durant la campanya electoral”, han assegurat des del partit.

PUBLICITAT

La veu de l’Alt Penedès

Lluïsa Llop serà la veu de la comarca al Parlament. Els resultats electorals han confirmat que l’alcaldessa de Gelida serà l’única diputada comarcal en la propera legislatura.

En roda de premsa, Llop ha remarcat els reptes que té la comarca, com la reindustrialització, la regió agroalimentària, la transició ecològica o el Pla Territorial parcial del Penedès, que determinarà el futur de la vegueria.

En aquest sentit Llop ha instat totes les administracions territorials a treballar conjuntament per defensar els interessos de la comarca i evitar, entre d’altres, el pas del Quart Cinturó per l’Alt Penedès.

PUBLICITAT

Resultats històrics

D’altra banda Lluïsa Llop, presidenta d’ERC Penedès, ha manifestat la satisfacció per la victòria republicana a la vegueria. Per Llop aquesta és “una victòria històrica” i el Penedès es converteix així en una de les tres vegueries que Esquerra Republicana guanya a tot Catalunya.

“El model de Penedès que defensem des d’Esquerra ha estat validat, així com la Via Àmplia cap a la independència” ha afegit Llop. La diputada republicana també ha afirmat que ara caldrà passar a l’acció amb el desplegament de la vegueria, tal com s’hi va comprometre Pere Aragonès.

També et pot interessar

Comentaris