Regull, decebut amb els resultats però convençut del projecte del PDeCAT

17/02/2021 - 19:10h

L’alcalde de Vilafranca i candidat del PDeCAT afirma que al partit demòcrata li ha faltat temps per explicar millor la seva estratègia

L’alcalde de Vilafranca i candidat número 6 del PDeCAT per Barcelona, Pere Regull, ha valorat els resultats de la formació a les eleccions de diumenge. Els comicis no van ser favorables per al PDeCAT, que no va aconseguir cap escó i, per tant, no ha entrat al Parlament.

Regull reconeix que està “decebut” amb els resultats, però que creu en el projecte del PDeCAT. Afirma també que els ha faltat temps per poder explicar-se i donar a conèixer un partit que mai s’havia presentat sota aquesta denominació. També creu que ha pogut influir en el resultat l’abstenció de gent “cansada que li venguin fum”.

L’alcalde vilafranquí apunta que ara el que s’està veient és que pot passar el que el PDeCAT volia evitar: que la CUP entri o condicioni el Govern. “I no ho diem perquè els tinguem mania, sinó perquè és un partit antisistema amb qui costarà arribar a acords perquè demanaran barbaritats. “La CUP hi ha de ser, però fiscalitzant els governs”, diu Regull, al mateix temps que comenta que el PDeCAT era l’alternativa a aquesta situació.

Pere Regull també lamenta que des de Junts estiguin convençuts que els 76.000 vots que ha aconseguit el PDeCAT haurien estat per a ells. De fet, l’alcalde assegura que això no és cert: “Potser s’haurien abstingut o potser haurien votat a uns altres, però no a Junts, perquè la seva confrontació permanent no ens aporta res”.

L’alcalde, a més, explica que des del PDeCAT es va intentar “fins a l’últim moment” una coalició amb Junts, i que el partit de Puigdemont ho va rebutjar perquè el que volia és que el PDeCAT es dissolgués. Regull espera que Junts pugui entrar al Govern i espera que “l’espai nacionalista de centre no quedi orfe i que tot es recondueixi”.

Finalment, preguntat per com influeixen els resultats del PDeCAT a la política municipal vilafranquina –tenint en compte que tots els regidors de mig govern són d’aquest partit–, Regull assegura que “no afecta gaire”: “Tenim el mateix concepte de cap a on ha d’anar Vilafranca i el Penedès”.

També et pot interessar

Comentaris