Un centenar de persones eviten l’ocupació d’una casa a la Granada

17/02/2021 - 12:00h

La ràpida intervenció de veïns i Mossos impedeix que s’ocupi una casa al carrer de l’Estació

Des de ja fa uns anys, a la Granada, com en tants municipis d’arreu de la comarca i el país, hi ha una creixent preocupació per les ocupacions iŀlegals de cases. En aquest sentit, diumenge, pels volts de les nou del vespre, el poble va viure un nou capítol d’aquesta problemàtica després que una parella intentés ocupar una casa del carrer de l’Estació, a pocs metres d’on hi ha el bloc també ocupat que fa poc va ser notícia perquè va patir un incendi que va provocar uns quants ferits per inhalació de fum. La intervenció ràpida dels Mossos d’Esquadra -alertada per un grup de veïns– va evitar que l’ocupació es consumés.

A través de WhatsApp

Conscients del problema, un conjunt de veïns van crear fa temps un grup de WhatsApp per evitar aquests fets. Diumenge, l’alerta que va fer en aquest grup un dels familiars del propietari de la casa afectada va mobilitzar més de cent persones que, des de fora de l’edifici, van fer pressió amb crits perquè la parella que hi acabava d’entrar l’abandonés. Els Mossos d’Esquadra, els cossos policials que tenen la potestat per ocupar-se de l’ordre públic, es van personar al lloc dels fets i, davant del que es coneix com una ocupació en calent, van comprovar que hi havia vidres trencats on les dues persones havien accedit a la casa. Després de tirar a terra la porta d’entrada, que havia estat falcada des de dins, i de comprovar que la parella no eren el propietaris de la casa, els van fer fora, tot i que en primera instància es van negar a abandonar-la. Davant el perill que podia generar la presència d’un grup tan nombrós de gent a l’exterior els Mossos van optar per fer pujar la parella al cotxe patrulla i endur-se’ls.

Immediatament després, els propietaris van canviar el pany de la porta. Val a dir també que l’alcalde, Joan Cols, i alguns regidors del consistori, van ser-hi presents per mirar de resoldre, juntament amb els Mossos, el conflicte generat en aquell moment. Des dels Mossos d’Esquadra s’ha demanat que en casos com aquest els veïns truquin ràpidament per evitar aquestes ocupacions.

D’altra banda, cal assenyalar que justament el dia abans, el bloc de la plaça de la Font que està ocupat des de fa 5 anys va patir un altre incendi a la teulada.

També et pot interessar

Comentaris