Joan Canadell reclama una victòria àmplia per a Junts

Fotografia dels participants en l’acte de final de campanya de Junts per Catalunya a Vilafranca del Penedès.
11/02/2021 - 23:43h

El partit de Puigdemont ha tancat la campanya a l’Alt Penedès amb un acte a la plaça Jaume I de Vilafranca

Junts per Catalunya ha fet aquest dijous al vespre el seu acte central de tancament de campanya electoral a la comarca de l’Alt Penedès amb un míting presencial i telemàtic des de la plaça Jaume I de Vilafranca. L’ha protagonitzat Joan Canadell, l’empresari que ocupa el número 3 de la llista que encapçalen l’expresident a l’exili, Carles Puigdemont, i la candidata a ser la “primera presidenta de la Generalitat”, Laura Borràs, com s’hi ha referit el mateix Canadell.

Canadell s’ha mostrat optimista davant el possible resultat de Junts per Catalunya a les eleccions de diumenge, però ha fet una crida al seu electorat per no refiar-se d’enquestes que, segons ha dit, fins i tot n’hi ha que li donen una victòria amb 35 diputats per uns 28 o 29 d’ERC i el PSC. Per Joan Canadell, Junts per Catalunya necessita una victòria electoral el més àmplia possible “per evitar un altre tripartit d’esquerres, que ja va aturar el país i ha costat molt revifar l’economia, molt bona fins el 2019 abans de la pandèmia”.

El número 3 de la llista de Junts a la demarcació de Barcelona ha qualificat la candidatura de “transversal i que intentem integrar el màxim de sensibilitats”. Això sí, que “totes tinguin el sentit comú de voler la independència, però ara. És poc responsable deixar la independència pels nostres fills i per naltros no serà: volem culminar allò que vam començar junts l’ú d’octubre, quan ningú preguntava de quin partit venia”.

Joan Canadell també ha refusat intentar negociar la independència amb l’Estat “perquè no hi guanyem res”. “L’Estat espanyol és una monarquia feixista forta i no farem la república catalana acceptant la Constitució”, ha dit també el candidat de Junts per Catalunya en l’acte a Vilafranca.

Unitat de l’independentisme

Joan Canadell també ha volgut remarcar que és imprescindible per al sector de l’independentisme que els quatre partits que el representen “ens posem d’acord per anar junts i no donar suport a Madrid més enllà de les ajudes que calen a empreses i treballadors afectats per ERTOs”.

“A partir del dia 15 de febrer cal que els quatre partits independentistes amb representació a Madrid trobem un full de ruta per a la independència. El primer que farà Laura Borràs serà trucar a la resta de partits per reactivar el que vam deixar el 30 de gener (del 2018) per investir el nostre president (Carles Puigdemont) ni que fós telemàticament”.

En la seva intervenció en el darrer acte electoral presencial de Joan Canadell pel 14-F ha defensat també la necessitat d’una Catalunya independent per “ser un país nòrdic al sud d’Europa, amb el benestar semblant a Dinamarca en vint anys”. En aquest sentit, Canadell diu que Catalunya no pot aprofitar-se dins d’Espanya de ser el segon destí turístic d’Europa i el cinquè lloc per establir start-ups.

“Hem de ser independents per fer de Catalunya el país que mereixem”, ha dit també el representant de Junts, que ha conclòs: “Necessitem guanyar clarament, amb la màxima diferència amb el segon, perquè Laura Borràs sigui la primera dona a la presidència de la Generalitat en 700 anys”.

L’acte ha estat presentat per Ramon Calmet, coordinador de Junts per Catalunya a Vilafranca del Penedès; i també ha comptat amb les membres del partit a la capital penedesenca Maribel Cunillera i Pilar Macià, a més de la principal candidata de la comarca penedesenca, Ester Vallès.

També et pot interessar

Comentaris