Dura crítica de l’Ajuntament de Calafell al sindicat UGT

Treballadors de l’empresa pública CEMMSA de Calafell (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
10/02/2021 - 16:10h

Aquest dimecres s’ha celebrat una tensa reunió per la municipalització dels serveis de neteja viària i de recollida de la brossa

L’Ajuntament de Calafell s’ha reunit aquest dimecres migdia amb el sindicat UGT, a petició d’aquest, en relació a la decisió de municipalitzar els serveis de neteja viària i de recollida de la brossa. Després de la trobada, que ha acabat amb un “espectacle lamentable”, en paraules del mateix consistori, l’Ajuntament calafellenc ha volgut fer arribar a l’opinió pública el seu posicionament al respecte.

PUBLICITAT

D’entrada, en un comunicat fet públic aquest mateix dimecres al migdia, explica que els treballadors d’aquests serveis fins ara externalitzats “queden subrogats automàticament i en les mateixes condicions econòmiques i laborals que tenien anteriorment. No cal signar cap document perquè així sigui. És una exigència legal, un automatisme, que ni l’Ajuntament ni ningú pot contravenir. I així s’està aplicant des del primer dia en el servei de neteja, i s’aplicarà en el de la brossa a partir del 15 de març”.

En un segon punt de la nota, l’Ajuntament de Calafell explica que la decisió de municipalitzar o no uns determinats serveis correspon exclusivament al mateix Ajuntament i, en aquest sentit, afegeix que “no és paper d’un sindicat discutir la bondat d’aquesta decisió, ni sobre si una o altra fórmula és bona o no”.

En el procés per remunicipalitzar la gestió de dos dels principals serveis públics del municipi calafellenc “no hi ha cap actitud despòtica de ningú, molt menys individual de l’alcalde (Ramon Ferré), quan les decisions han comptat amb un suport amplíssim de la corporació: amb 20 regidors de 21”, es diu també en el comunicat.

“Les acusacions de nepotisme i tractes de favor estan fora de lloc i són molt desafortunades”, afegeix la nota pública de l’Ajuntament de Calafell, que vol remarcar que a l’actual govern local “hi ha persones que han patit mocions de censura i persecucions als jutjats per no plegar-se a xantatges ni a peticions de col·locar el cunyat de tota mena de gent”. “No ens hi pensem posar ara. Potser és, però, al que estan acostumats alguns col·lectius”, afegeix el comunicat en aquest punt.

PUBLICITAT

La nota també apunta que “dir que l’Ajuntament fomenta ‘corralitos’ és tant estúpid i deplorable com si nosaltres suggeríssim que els sindicats són una banda de paràsits”; i, finalment, des del consistori calafellenc es vol deixar clara la voluntat que “si les coses han de seguir així, l’Ajuntament es replantejarà la continuïtat en el projecte comarcal EcoBP (empresa pública coordinada pel Consell Comarcal del Baix Penedès) en aquells serveis diferents de la recollida de brossa que no es deixaven: tractament, transport i eliminació, deixalleria…”

També et pot interessar

Comentaris