La Diputació apropa cultura als municipis més petits, ara de forma més ecològica!

10/02/2021 - 18:00h

El Bibliobús Montau que recorre l’Alt Penedès i Garraf, el primer de la Xarxa de Biblioteques en transformar-se en un vehicle mogut per Gas Liquat del Petroli

El Bibliobús Montau que recorre quinze municipis de l’Alt Penedès i Garraf ha estat el primer dels bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona en transformar-se en un vehicle mogut per GLP (Gas Liquat del Petroli). Això reduirà un 15% les emissions d’efecte hivernacle CO2 i entre un 70% i un 90% d’òxids de nitrogen respecte al Gasoil.

Des de l’1 de gener de 2020, a Barcelona  està en marxa un pla per restringir el trànsit dels vehicles més contaminants. Aquest pla conegut com a Zona de Baixes Emissions (ZBE) engloba una àrea de 95 quilòmetres quadrats per on no podran circular els vehicles que no disposin del distintiu de la DGT. Aquesta mesura, conjuntament amb el seguiment dels objectius ambientals del Pla estratègic de Responsabilitat Social Corporativa de la Diputació de Barcelona, permet impulsar la transformació progressiva dels Bibliobusos per a l’obtenció de l’homologació de l’etiqueta ECO d’emissions.

A partir del proper any es preveu continuar el pas a GLP dels bibliobús més actuals de la xarxa: els bibliobusos Montserrat, Puigdon i Tagamanent.

També et pot interessar

Comentaris