CEMSSA ja és l’empresa més gran de Calafell

08/02/2021 - 21:00h

Es tracta de la societat que ha permès municipalitzar el servei públic de neteja viària al municipi

La societat Calafell Empresa Municipal de Serveis, SA (CEMSSA), de titularitat 100% de l’Ajuntament de Calafell, s’ha convertit en la més important del municipi pel que fa a plantilla. Amb la incorporació, l’1 de febrer, del personal del servei de neteja viària, arribarà als 230 treballadors i gestionarà aquest 2021 un pressupost de més de 7 milions d’euros anuals, més del doble que l’any passat.

L’any 2015, CEMSSA tenia un pressupost de 400.000 euros i una plantilla de 20 persones. Però des de llavors s’ha convertit en el principal instrument de la municipalització de serveis que funcionaven com a concessió externa, segons es destaca des del consistori calafellenc. Són ja 14 els serveis que CEMSSA presta per encàrrec de l’Ajuntament de Calafell. Entre altres, les llars d’infants, la neteja d’edificis municipals, el mercat, les zones regulades d’estacionament, la grua municipal, els serveis de les platges, la consergeria d’edificis, la vigilància i atenció al públic de diversos equipaments…

Properament, CEMSSA també es farà càrrec de la gestió del servei de recollida de residus, una vegada l’Ajuntament ha posat en marxa el procés de municipalització, tot abandonant el projecte comarcal EcoBP.

També es preveu que assumeixi el servei de manteniment i conservació del cementiri municipal, i el suport d’infraestructura als actes públics i festes populars.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “l’aposta per l’empresa municipal és clau per entendre perquè l’Ajuntament no ha hagut d’incrementar la pressió fiscal des de 2015”. La gestió directa dels serveis representa un estalvi important, ja que no es busca el benefici econòmic.

A més, l’empresa pot recuperar l’IVA de les operacions. Però els avantatges no són només econòmics, segons es diu també des del consistori, perquè també ho són operatius, ja que permeten reaccionar amb rapidesa i flexibilitat a incidències o novetats, sense l’encotillament d’un contracte extern.

També et pot interessar

Comentaris