Ciutadans es compromet a donar ajudes directes al sector del vi i cava

Part de la comitiva de Ciutadans que ha visitat aquest dilluns Vilafranca i Sant Sadurní
08/02/2021 - 16:24h

La seva proposta és aprovar un pla estratègic amb mesures de suport a autònoms i petites i mitjanes empreses

La secretaria general de Ciutadans i candidata núm. 4 per Barcelona, Marina Bravo, i el candidat núm. 5 i diputat Joan Garcia han visitat aquest dilluns al matí Sant Sadurní i Vilafranca de la mà del regidor vilafranquí Eladio García. El partit ha comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar quines són les seves propostes per millorar el sector del vi i del cava.

Segons Joan Garcia, des de Ciutadans es comprometen, si governen a Catalunya, a ajuts directes tant per a petites i mitjanes empreses del sector com també per autònoms, emmarc d’un pla estratègic per enfortir el sector. Segons Garcia els excedents de raïm fan que durant molts anys es pagui molt poc per aquest producte i ara, amb la pandèmia, la crisi encara està més accentuada.

Segons el diputat de Ciutadans, cal redactar un pla estratègic amb innovació, recerca i desenvolupament de nous productes com a eixos bàsics. El pla també ha d’incorporar, segons Ciutadans, nous productes enoturístics, en la línia de les rutes del vi i el cava existents i potenciar, així, el turisme del sector.

El diputat ha apuntat que els empresaris el que necessiten “són ajuts directes, que se solucionin les seves necessitats reals, i no pas polítiques de confrontació amb altres discursos que no els ajuden a sortir de la seva situació”. Pel diputat, és molt important donar valor afegit al producte per acabar amb la superproducció.

Propostes del partit al Baix Penedès

Per altra banda, el cap de llista de Ciutadans per Tarragona, Matías Alonso, ha estat també a Calafell acompanyat per la diputada i candidata número 8 per Barcelona, Sonia Sierra, i regidors de Cs de la comarca.

Segons Alonso, Ciutadans “és el vot útil per acabar amb la falta d’inversions de la Generalitat al Baix Penedès i per resoldre els principals problemes de la comarca”. Alonso ha assegurat que “arribem a l’equador de la campanya i hem volgut visitar una de les comarques més oblidades per part del govern català i que té una de les taxes d’atur més altes de Catalunya”.

Ha recordat que Ciutdans va aconseguir, al 2017, “un resultat extraordinari al Baix Penedès, que esperem revalidar” i s’ha compromès a “revertir la situació actual de manca d’inversions de la Generalitat” i a “impulsar accions per evitar la pèrdua de més teixit industrial i per reduir la taxa d’atur”.

El cap de llista de Ciutadans ha explicat que “a més dels temes econòmics, també cal actuar per solucionar problemàtiques socials” i ha assegurat que “comarques com el Baix Penedès han vist com creixia la inseguretat i proliferaven fenòmens com l’ocupació il·legal d’habitatges, sobretot de segones residències que han estat buides durant el confinament i les restriccions de la pandèmia”.

“Des de Cs lluitarem contra les ocupacions il·legals de forma decidida, farem que els Mossos puguin actuar en cas d’ocupacions flagrants i reformarem la llei perquè les persones que veuen com els ocupen el seu pis tinguin les eines necessàries perquè es desallotgi amb brevetat”, ha apuntat.

De la seva banda, la candidata número 8 per Barcelona, Sonia Sierra, ha explicat algunes de les propostes de Cs per al sector turístic i els autònoms. Entre elles, “un abonament de 500 euros per família per promoure el turisme interior, la suspensió de la taxa turística mentre duri la pandèmia i ajudes iguals que les que han atorgat altres països europeus”. Cs també aposta per “atorgar 4.000 euros els negocis perquè puguin pagar els lloguers i exempcions d’impostos, ja que si un negoci no factura, no pot pagar”. “No pot ser que la pandèmia arrasi també amb el sector turístic”, ha destacat.

També et pot interessar

Comentaris