Jaime González-Sierra, protagonitzarà el concert d’orgue de Sant Jocund

Jaime González-Sierra és organista de la Basílica Pontifícia de Sant Miguel, a Madrid | 3d8
Avatar
04/02/2021 - 10:00h

L’acte es farà diumenge a la basílica de Santa Maria de Vilafranca amb motiu de la festivitat del copatró de la vila

Cada any, coincidint amb la festivitat de Sant Jocund (un dels tres copatrons de Vilafranca), els Amics dels Orgues de Vilafranca, juntament amb la Comissió de Sant Jocund, organitzen un concert d’orgue. Enguany, aquest concert clou la primera edició del Cicle de Concerts d’Orgue a Santa Maria. El jove organista Jaime González-Sierra Moreno serà el protagonista aquest diumenge, a dos quarts de set de la tarda, d’un recital d’una durada aproximada de 40 minuts, amb obres dels compositors Felix Mendelssohn i César Franck.

Jaime González-Sierra Moreno, nascut a Madrid el 1997 i format a l’Escolanía del Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, actualment és organista de la Basílica Pontifícia de Sant Miguel a Madrid i al mateix temps cursa el Grau superior d’orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb els mestres Óscar Candendo (orgue) i Juan de la Rubia (improvisació.

Interpretarà un programa centrat en dos autors, Felix Mendelssohn i César Franck, considerats els pares de l’orgue romàntic alemany i francès, respectivament, amb obres emblemàtiques com la Sonata núm. 6 en Re menor, op. 65 i les Trois pièces pour grand orgue, op. la Fantaisie, Cantabile, Pièce héroïque.

PUBLICITAT

Com a mesures de protecció contra la Covid, l’aforament estarà controlat i serà obligatori l’ús de mascareta, la neteja de mans en entrar a la Basílica i el manteniment de les distàncies de seguretat. S’ha habilitat un correu electrònic (reserves@orguesdevilafranca.cat) per efectuar la reserva de l’entrada. El públic podrà seguir la interpretació de l’organista a través d’una gran pantalla.

El concert serà d’entrada lliure, amb una aportació econòmica voluntària per contribuir al concert i al manteniment de l’orgue, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, el Grup Esplai Parroquial i de la Parròquia de Santa Maria. El concert clourà la primera edició del Cicle de concerts a l’orgue de Santa Maria, amb el qual els Amics de l’Orgue volen impulsar la consolidació d’una temporada regular de concerts que permetin gaudir i conèixer el patrimoni organístic de Vilafranca. Malauradament, en aquest any tan difícil es va haver de suspendre el concert inaugural a càrrec de l’organista de la Capella Sixtina, l’igualadí establert a Roma Joan Paradell, concert que serà reprogramat quan les condicions ho permetin.

PUBLICITAT

Més actes

Amb motiu d’aquesta festivitat, torna la campanya “Una rajola per a Sant Jocund”. Així, els vilafranquins i vilafranquines són convidats a participar en aquesta iniciativa assumint el cost d’una o més rajoles de les que compondran un magnífic plafó. L’aportació farà possible assumir també les despeses d’instal·lació i treballs complementaris. El preu unitari de cada rajola del plafó és de 50 euros, i totes aquelles persones o famílies que vulguin fer-hi constar el seu nom, en el moment d’efectuar l’ingrés rebran una certificació amb una estampa del plafó especificant que la seva aportació ha ajudat a fer possible la capella de Sant Jocund. Les aportacions es poden realitzar al compte corrent de les parròquies de Vilafranca, ES04 0075 0769 3806 0060 6341.

D’altra banda, dimarts hi haurà la Missa Solemne de Sant Jocund a les 20 h a la basílica parroquial de Santa Maria de Vilafranca, que serà presidida per mossèn Xavier Aymerich, rector de la parròquia de Santa Maria. Al final de la missa es cantaran els goigs.

També et pot interessar

Comentaris