Sanitat, infraestructures i territori, prioritats del PSC per al Penedès

D’esquerra a dreta, Sergio García, Filo Martínez, Juan Luis Ruiz i Albert Tort . FOTO: Fèlix Miró
03/02/2021 - 16:47h

Els socialistes estan convençuts que Salvador Illa és el canvi que Catalunya necessita “per deixar a una banda la confrontació”

El candidat número 15 del PSC a Barcelona, Juan Luis Ruiz, ha encapçalat aquesta setmana una roda de premsa a Vilafranca acompanyat per altres candidats socialistes, on ha volgut presentar els eixos bàsics de la campanya del PSC per al Penedès.

Ruiz ha apuntat com el Penedès ha perdut lideratge industrial i per tant creu que cal una mesa de reindustrialització de tota la vegueria Penedès. A banda, també consideren prioritari apostar per millorar les polítiques de mobilitat, amb la recuperació del projecte de Línia Orbital i les millores a Rodalies.

El candidat aposta, també, per potenciar la infraestructura sanitària de l’Alt Penedès i el Garraf ja que, tot i que valoren positivament la fusió dels consorcis de les dues comarques, reconeixen que hi ha greus mancances i que els centres sanitaris necessiten més inversió.

Finalment els socialistes creuen que és urgent que s’impulsi el Pla Territorial del Penedès però no han volgut entrar a valorar projectes com el Quart Cinturó ja que volen parlar amb molts actors i agents implicats per fer, “quan pertoqui” les valoracions oportunes.

Albert Tort ha explicat que el PSC considera que Catalunya ha de deixar enrere deu anys “dels mateixos”, per tornar a la Catalunya “del retrobament, del seny i del bon govern, sense confrontació”. Pels socialistes, òbviament, aquest canvi l’ha de liderar Salvador Illa.

El PSC ha fet referència expressa a ERC al Penedès i asseguren estar “sorpresos” perquè els republicans “presenten com a proposta acostar Agricultura i Educació al territori quan porten deu anys al Govern i no han fet res al respecte”. Per la seva banda Sergio García ha parlat de com és d’important donar feina als més joves i que aquests també puguin accedir a un habitatge digne i Filo Martínez ha centrat la seva exposició en els serveis a les persones, un dels eixos, segons ha assegurat, dels socialistes.

Visió des de Vilafranca
Per la seva banda, el PSC de Vilafranca ha fet aquesta setmana al proper govern de la Generalitat tres demandes: un pressupost addicional d’1 milió d’euros per a l’Hospital Comarcal, l’aposta en inversió per Llei de Barris i cofinançament per programes d’ocupació per a joves.

Segons el regidor socialista Francisco Romero, aquestes propostes representarien 5 milions d’euros per a ampliar el Pla d’Intervenció Integral de Vilafranca i duplicar els plans d’ocupació per a joves, dos projectes que s’estan duent a terme amb finançament 100% municipal.

Per Romero la sanitat pública “és l’esquelet del país” i per això ha demanat que el proper Govern es comprometi que l’Hospital compti amb un pressupost addicional d’1 milió d’euros en dos anys per al reforç dels equips professionals.

Per altra banda Romero ha demanat que es recuperi la Llei de Barris, un programa que fa 10 anys es va plantejar per posar al dia els barris de les ciutats i fer front també a situacions de crisi econòmica. Romero demana que la Generalitat posi diners “per ampliar, arribar i transformar més carrers i barris, amb temes de mediambient, amb habitatge i amb serveis a les persones”.

Un altre de les propostes que ha fet arribar a Illa és la de donar suport als joves en la seva entrada al món laboral. Així, el regidor demana que la Generalitat cofinanci aquests Plans Ocupacionals, de manera que a Vilafranca es puguin duplicar.

Preguntat per si totes aquestes qüestions les assumeix, també, com a compromís per si govern el PSC, Romero ha assegurat que si, que és un compromís “absolut”.

També et pot interessar

Comentaris