L’Ajuntament de Pontons denuncia pintades a la Capella de Sant Salvador

28/01/2021 - 18:00h

Aquests actes vandàlics suposen un dany per a un monument històric i un cost econòmic per a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Pontons ha denunciat unes pintades aparegudes a la Capella de Sant Salvador, un monument històric catalogat com a Bé d’Interès Cultural, que han causat greus desperfectes i danys evidents a les parets del recinte.

Les pintades van ser detectades pels Agents Rurals després d’avisos de veïns i veïnes del municipi que denunciaven l’aparició de múltiples grafits, de diferents mides a l’interior de la capella. L’autoria dels fets no s’ha pogut identificar, però des del consistori s’està treballant per evitar que aquests actes es tornin a repetir i es posarà en contacte amb el Departament de Cultura de la Generalitat per netejar les pintades i reparar els possibles desperfectes, atès que es tracta d’un bé catalogat i per tant la intervenció de neteja i reparació s’ha de fer sota criteris patrimonials.

El govern municipal encapçalat per l’alcalde, Josep Tutusaus, denunciava aquesta setmana els fets “volem condemnar enèrgicament aquestes accions incíviques que suposen una greu agressió al patrimoni històric i monumental del nostre municipi així com suposen un cost per a tots els veïns”.

A més, l’alcalde afegia que “des de l’Ajuntament volem fer una crida a la col·laboració de tots els pontonencs i pontonenques per cuidar el nostre Patrimoni històric i alerta de possibles situacions incíviques que es donin cal cuidar entre tots el nostre municipi.”

També et pot interessar

Comentaris