Multen l’Ajuntament de Gelida per pagar en negre la feina d’un treballador

ACN
26/01/2021 - 13:46h

Regularitzar la situació de l’empleat amb la Seguretat Social costa 3.000 euros al consistori, més la multa que ascendeix a la mateixa quantitat

L’Ajuntament de Gelida ha rebut una sanció del Departament de Treball de 3.000 euros per haver pagat en negre diverses feines esporàdiques d’un treballador. La situació es va estar repetint durant, com a mínim, les legislatures 2011-2015 i 2015-2019 (PSC i ICV).

Es tracta d’un empleat a qui el consistori assignava tasques intermitents, sense un contracte que ho regulés. El cas l’ha fet públic la CUP, que ara fa un any va denunciar els fets a l’Oficina Antifrau.

PUBLICITAT

Aquesta, al seu torn, va derivar el cas al Departament de Treball, que ha conclòs que l’Ajuntament ha de pagar una multa de 3.000 euros i, alhora, regularitzar la situació de l’empleat amb la Seguretat Social. Un tràmit que comporta el pagament de 3.000 euros més.

La CUP assegura que aquest cas s’hauria estat repetint amb altres treballadors durant les darreres legislatures i reclama que es faci una auditoria per esclarir-ho.

També et pot interessar

Comentaris