Borràs: “l’efecte Illa és, en realitat, el defecte Illa”

24/01/2021 - 12:40h

Junts per Catalunya ha presentat a Vilafranca la seva candidatura per a les eleccions catalanes que, ara mateix, estan convocades pel 14 de febrer

Junts per Catalunya ha presentat aquest diumenge al matí a la seu dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, la seva candidatura per a les eleccions al Parlament de Catalunya que, a hores d’ara, estan convocades pel 14 de febrer ja que el TSJC ha decidit no acceptar el decret del Govern que les suspenia i les emplaçava al 30 de maig.

La candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha encapçalat l’acte i ha apuntat que són unes eleccions “atípiques, convocades per la justícia espanyola perquè vivim en un 155 permanent”, però, segons Borràs, “l’Estat pot decidir quan votarem, però només els catalans podem escollir qui guanyarà les eleccions i nosaltres estem preparats”.

Borràs ha lamentat que l’encara Ministre de Sanitat i candidat a la presidència pel PSC, Salvador Illa, no hagi rebutjat els vots de Vox, que li ha ofert per poder governar, però en tot cas ha assegurat que no necessitarà els vots de ningú “perquè cal omplir les urnes de forma massiva i cal garantir la victòria independentista”.

Per Borràs el denominat “efecte Illa és, en realitat, el defecte Illa, ja que és el responsable de la pitjor gestió de la pandèmia d’Europa”. “El canvi només pot ser la independència i jo no estic aquí per viure de la política sinó per viure la independència i fer-la junts”, ha apuntat la candidata que ha afegit, a més, “que el franquisme està incrustat a les estructures polítiques i judicials de l’Estat”.

L’acte s’ha retransmès en directe pel canal youtube del partit i ha comptat amb l’intervenció telemàtica de Carles Puigdemont, que ha deixat clar que, en la seva opinió, Catalunya necessita tenir d’una vegada una presidenta el Govern i ha definit Borràs com “líder, determinada, valenta, decidida, llesta, culta, que sap remar enmig de les dificultats i que no s’arronsa”.

Qui ha iniciat l’acte, però, ha estat el secretari general de Junts per Catalunya i pres polític, Jordi Sànchez, que ha afirmat que és una candidatura amb un projecte “innovador”, amb una llista “guanyadora i la millor candidata” i “lliures de les pressions del poder”. Segons Sànchez, el partit vol tirar endavant el mandat democràtic “per recuperar l’esperit del dia 1 d’octubre”.

Sànchez ha apuntat que es tracta d’un partit “integrador, que dona resposta a les necessitats de la gent amb la voluntat de sumar” i ha afirmat que segurament Junts és el partit “que més molesta, fem por pel que farem, perquè som gent de paraula i ho demostra que n’hi ha que som a la presó i d’altres a l’exili per haver organitzat l’1 d’octubre”.

Finalment Sánchez ha comentat que “‘l’únic enemic” que els pot impedir accedir al Govern “és l’abstenció” i, per tant, tot i que no creuen que el 14 de febrer sigui la data idònia, ha animat a tothom a anar a votar i, a més, a fer-ho per Junts per Catalunya.

Durant l’acte també han parlat el cap de llista per Lleida, el conseller Ramon Tremosa; el candidat de Tarragona, Albert Batet i la número 1 de Girona, Gemma Geis.

Albert Batet, exalcalde de Valls i membre de la Colla Vella, no ha pogut evitar parlar dels valors castellers i assimilar-los amb la situació actual: “els castells representen l’esforç col.lectiu, la constància, la perseverància, on tots som necessaris, sense rendir-se.. i això és la llavor de l’1 d’octubre, que segueix intacta i per això hem d’anar a votar perquè no podem permetre que el PSOE governi Catalunya”.

També et pot interessar

Comentaris