Un greu incendi agreuja els problemes d’inseguretat d’un bloc ocupat a la Granada

23/01/2021 - 11:03h

El bloc, situat al número 28 de la plaça de la Font és des de fa anys un punt recurrent de fets delictius i incívics al municipi

Aquest divendres a la matinada ha tingut lloc un incendi al bloc ocupat situat al número 28 de la plaça de la Font de la Granada que, des de fa anys, és un punt recurrent de fets delictius i incívics al municipi.

Pels volts de les dues de la matinada, s’ha declarat un incendi a l’immoble ocupat que ha afectat parcialment la planta baixa i el primer pis de l’edifici. Com a conseqüència, s’han hagut de mobilitzar fins a nou dotacions dels bombers, conjuntament amb diverses patrulles del cos de Mossos d’Esquadra i els serveis mèdics, que han hagut d’atendre quatre persones per inhalació de fums.

L’Ajuntament de la Granada va elaborar, el passat mes d’abril, un informe tècnic on es manifestava que no es podia viure en aquesta propietat, ja que no disposava de cap dels serveis bàsics ni tampoc de cèdula d’habitabilitat. Tot i així, l’immoble, que és propietat de la SAREB pràcticament en la seva totalitat, segueix ocupat des de fa gairebé cinc anys.

A causa dels recurrents problemes d’incivisme causats per alguns dels ocupants del bloc, l’Ajuntament de la Granada, de forma unànime, va engegar el passat mes de setembre una campanya de recollida de signatures per donar suport a dues mocions que reclamaven a totes les institucions donar solucions immediates als problemes d’inseguretat i incivisme que viu el municipi des de fa molts anys.

Les dues mocions, que van rebre el suport de 1200 signatures dels veïns i veïnes, es van presentar a tots els estaments polítics i judicials per tal de poder resoldre aquest greu problema amb la màxima celeritat possible. Aquesta darrera setmana, però, la Fiscalia Superior de Catalunya va arxivar les actuacions en relació amb les mocions i signatures presentades. El consistori, exigeix solucions immediates de les administracions superiors per evitar conseqüències nefastes pels veïns i veïnes més propers a aquest edifici.

El consistori manté un contacte permanent amb l’entitat que gestiona la propietat de l’immoble. Actualment, hi ha fins a deu procediments judicials oberts, interposats davant dels jutjats de Vilafranca del Penedès però, fins a data d’avui, no s’ha pres cap mesura per part de les autoritats judicials.

L’Ajuntament de la Granada està fermament compromès amb la integració de tots els veïns i veïnes del municipi i, com no pot ser d’una altra manera, respecta el dret fonamental a la presumpció d’innocència de qualsevol persona. Ara bé, simultàniament, en exercici de les seves funcions, ha de vetllar, també, pel benestar i la seguretat de tots els veïns i veïnes de la Granada.

També et pot interessar

Comentaris