Els centres educatius podran fer jornades de portes obertes presencials

Imatge d’arxiu d’una jornada de portes obertes abans de la pandèmia. FOTO: Vedruna Sant Elies
15/01/2021 - 19:43h

Les visites hauran de ser amb cita prèvia, amb grups de màxim 10 persones, preferentment a l’aire lliure i s’organitzaran de forma esglaonada

Els centres educatius podran fer jornades de portes obertes presencials de cara a la preinscripció 2021-2022 després que aquesta modalitat es cancel·lés el curs passat per la pandèmia. El Departament d’Educació ha autoritzat que així sigui i ha fet arribar als centres unes instruccions per a la seva realització, ales que ha tingut accés l’ACN. Així, s’haurà de demanar cita prèvia i la presència de les famílies en els centres s’haurà d’organitzar en grups de com a màxim 10 persones, acompanyades de fins a tres persones del centre.

A l’entrada de l’escola s’haurà de prendre la temperatura als visitants i caldrà rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. El format de les visites haurà de ser el d’una reunió i “preferentment a l’aire lliure”.Educació estableix que els centres hauran d’organitzar el sistema de cita prèvia per assignar torn a les famílies, de manera individual o fins a 10 persones, de tal manera que s’eviti la presència simultània de famílies de grups diferents abans, durant i després de cada torn. El document concreta que es permet la presència de les famílies als centres fora de l’horari escolar.

La preinscripció està prevista del 15 al 24 de març de manera telemàtica però el Departament no estableix un calendari tancat per a les portes obertes sinó que els centre les podran organitzar “durant el període que considerin adient”. L’objectiu és garantir que aquestes visitis es facin de forma “esglaonada”.

En el cas que la visita es faci a l’interior, les finestres hauran d’estar obertes. Les instruccions concreten també que la visita dels diferents espais del centre “s’ha de fer en el marc d’aquesta reunió o de manera virtual”.

A més, s’hauran de seguir les recomanacions bàsiques, com la distància mínima d’1,5 metres entre les persones participants a la jornada que no pertanyin al mateix grup de convivència. S’especifica també que no es podrà lliurar cap documentació en paper.

D’altra banda, abans i després de cada visita el centre haurà de desinfectar els espais utilitzats, especialment les superfícies de contacte com cadires, taules o poms de les portes.

Al document, la conselleria reconeix el “gran esforç organitzatiu” que van dur a terme els centres el curs passat per poder traslladar al format telemàtic les visites. Tot i això, defensa que “el desitjable per al procés d’admissió per al curs 2021-2022 és poder retornar a la modalitat presencial de les portes obertes, amb les adequacions que calgui per adaptar-les a la situació epidemiològica del país i per garantir el dret de les famílies a la informació sobre el procés d’admissió”

També et pot interessar

Comentaris