Montse Ríos presenta el seu darrer disc al cicle ‘Parlem de música’

Avatar
11/01/2021 - 14:24h

Serà aquest dissabte a la tarda a l’Agrícol de Vilafranca en una audició comentada amb aforament limitat

Aquest dissabte, a les 7 de la tarda, Montse Ríos i Rallé explicarà el procés de recerca de partitures i el contingut del seu darrer treball discogràfic “L’escola catalana del piano. Els compositors oblidats”, tot escoltant fragments de les obres d’aquests compositors a cavall dels segles XIX i XX.

PUBLICITAT

El disc fa referència a la línia de transmissió entre mestres i deixebles a partir de Pere Tintorer (1814-1891) i Joan Baptista Pujol (1835-1898) fins ben entrat el segle XX. Algunes de les peces d’aquest disc son “música de saló”: valsos, masurques… però també inclou estudis de caràcter tècnic adreçats als alumnes, com en el cas dels composats per P. Tintorer, d’una gran qualitat musical. I obres de més complexitat compositiva i amb un llenguatge més modern com son la fantasia En el Poble Espanyol de Maria Dolors Calvet o Thrénodie de Ricard Viñes.

PUBLICITAT

Montse Ríos també parlarà del lligam d’alguns d’aquests compositors amb Paris, del seu paper en la dinamització musical de Barcelona, dels pianistes de cafè, dels constructors de pianos i del paper de la música en la Renaixença. La majoria de les obres son inèdites i el disc és un homenatge a aquells homes i dones sovint massa oblidats. Encara queden molts noms i manuscrits arraconats, una riquesa que els nostres intèrprets d’avui comencen a recuperar per fer-ne justícia.

Aquesta sessió es farà amb les mesures sanitàries pertinents i es limitarà l’aforament del 50%.

També et pot interessar

Comentaris