El coronavirus es dispara a l’ABS del Vendrell

Sanitaris a l’Hospital del Vendrell en una imatge de fa unes setmanes.
05/01/2021 - 17:55h

És la tercera àrea bàsica de salut amb més casos positius del país

L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell no para de registrar més casos positius de coronavirus de la Covid-19. Segons les dades d’aquest dilluns, 4 de gener, els casos positius per SARS-CoV-2 a l’àrea bàsica de salut vendrellenca eren de 103, mentre que al conjunt de la comarca del Baix Penedès es registraven 133 positius, amb un total de 7 defuncions relacionades amb el coronavirus en tot just dues setmanes.

Només a les ABS de la Cerdanya, amb 186 casos, i Palafrugell, que té 153 casos, tenen més positius per Covid-19 que el Baix Penedès, que es troba amb una RT d’1,53 -la mitjana a Catalunya és d’1,31- i un índex de risc de contagi de 641 per cada 100.000 habitants. Són 272 punts més que abans de les festes de Nadal.

Hi ha diversos municipis del Baix Penedès amb més de 600 casos de contagis de coronavirus per cada 100.000 habitants. Són els exemples d’Albinyana, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Cunit i Sant Jaume dels Domenys, però sobretot Llorenç del Penedès, que registra 1.213 punts.

També ha pujat força la mitjana de positius respecte del 20 de desembre i, per tant, a cinc dies de Nadal. Aleshores era del 6% i actualment es troba en el 19%. També és una xifra molt per sobre de la mitjana catalana, situada en el 13,6%.

Situació per l’esperança

Tot i aquesta situació, amb uns nivells massa elevats de Covid-19 al Vendrell i a la resta del Baix Penedès, hi ha alguna situació que convida a l’esperança. Així, per exemple, els casos positius que es detecten no són en la majoria greus -llevat, esclar, de les defuncions que malauradament cal esmentat- i que a les residències geriàtriques no hi ha casos positius.

Així les coses, tots aquests centres esperen poden iniciar el més aviat possible la campanya de vacunació de residents i personal. Val a dir que per començar la vacunació cal, precisament, que al centre de gent gran corresponent faci dies que estigui net de Covid-19.

També et pot interessar

Comentaris