Segona convocatòria d’ajuts per negocis de Calafell afectats per la coronacrisi

Establiments comercials al nucli de Calafell Platja (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
04/01/2021 - 11:44h

L’Ajuntament de Calafell aprova atorgar 323.000 euros a prop de 120 establiments del municipi

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat nous ajuts per import de 323.000 euros en ajuts als sectors econòmics locals afectats per la pandèmia de la Covid-19. Corresponen a la segona convocatòria de repesca, pensada bàsicament per als negocis que no van aconseguir-ho en la primera, setmanes enrera. En aquesta ocasió, s’ha pogut adjudicar el 96% dels diners disponibles, segons remarca el consistori calafellenc.

PUBLICITAT

En aquesta segona convocatòria, per al sector comercial s’han aprovat 288.000 euros. Per a altres sectors, 12.000 euros. I finalment, 23.000 euros es destinen a establiments que participen en el portal de comerç electrònic local decalafellacasa.com.

En total, s’han aprovat 119 sol·licituds: 72 del sector comercial; 12, d’altres sectors; i 35, pel projecte decalafellacasa.com.

“Lamentablement, algunes sol·licituds han quedat fora de la segona convocatòria”, s’explica també des de l’Ajuntament de Calafell. La causa més freqüent ha estat, com en la primera convocatòria, per tenir deutes pendents amb l’Administració, una obligació legal ineludible per accedir a subvencions, que l’Ajuntament de Calafell “no té cap marge per evitar”, apunta.

A continuació, la segona causa de denegació ha estat no acreditar les pèrdues experimentades pels negocis i activitats durant el confinament de la passada primavera, tant si van haver de tancar com si no. Això, tot i que l’Ajuntament remarca que va baixar el percentatge de pèrdues del 70% al 50%.

Esgotada la partida d’ajuts
Amb l’aprovació dels ajuts de la segona convocatòria, es completa la pràctica totalitat de la partida de 750.000 euros de suport al teixit econòmic local, prevista en el Pla de Rescat que l’Ajuntament de Calafell ha tirat endavant durant la segona meitat de 2020. Pel que a fa a protecció dels sectors econòmics, s’hi destinaven 1.122.172,11 euros: 750.000 per a ajuts directes i 354.172,11 euros per a promoció comercial.

PUBLICITAT

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Calafell, Lluïsa Lastra, recorda que “els ajuts a l’economia local de Calafell són dels més alts que han donat els ajuntaments arreu de Catalunya aquest 2020. Però és que hem de salvaguardar els sectors que són la base econòmica del municipi, i dels quals depenen més treballadors i famílies”.

Lastra afegeix que “hem tirat endavant mesures excepcionals per plantar cara a una situació excepcional”. I subratlla: “Voldríem fer més, però fem tot el que està al nostre abast i estic segura que aquests diners, que poden acumular-se a subvencions d’altres administracions, seran benvinguts i ajudaran els negocis locals a continuar fins a la definitiva normalització de la situació”.

També et pot interessar

Comentaris