Exitós inici del servei de bus flexible al Vendrell

16/12/2020 - 21:00h

El PasBus posat en marxa el 15 de novembre ha permès duplicar el nombre habitual de viatgers del servei

Èxit del nou sistema de transport públic amb autobusos al municipi del Vendrell, el PasBus, una modalitat de servei de bus flexible. Així ha estat valorat aquesta setmana per part de l’Ajuntament del Vendrell i l’empresa adjudicatària Autocars Penedès el sistema de transport implantat al Vendrell des del 15 de novembre i el qual -segons coincideixen els seus responsables públics- s’està demostrant tot un encert.

Així, per exemple, el servei compta amb el doble de viatgers que les línies regulars que substitueix el PasBus, amb una mitjana de 22 viatgers més al dia.

Aquest sistema de bus flexible, s’apunta des del consistori vendrellenc i l’empresa d’autobusos que l’ofereix, s’adapta millor a les necessitats de transport d’un municipi com és el del Vendrell, amb una àmplia dispersió de la població repartida entre el nucli històric principal del Vendrell, els nuclis marítims i diverses urbanitzacions.

Millor eficiència del servei
La dada més significativa és que conjuntament amb aquest increment de viatgers es produeix també una reducció del 37% dels quilòmetres recorreguts pels vehicles i d’un 70% de les hores en circulació dels mateixos.

Això vol dir que el servei és notablement més eficient, reduint la contaminació i el trànsit de vehicles pel municipi i, alhora, s’atenen més viatgers amb un servei millor amb trajectes més curts i directes, i donant servei a urbanitzacions on abans no arribava el transport públic. De fet, el 74% dels viatgers són residents d’alguna de les urbanitzacions, preferentment de l’Oasis i dels Masos de Coma-ruga.

Aquest èxit del nou model de transport és especialment significatiu si es compara amb la resta de línies regulars d’autobusos, remarca el consistori vendrellenc, en el sentit que que s’ha produït una reducció dels viatgers per efecte de la Covid-19.

L’alcalde de l’Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, acompanyat del regidor de Transport, Rubén Gràcia, ha remarcat “aquestes dades tan significatives sobre la millora i eficiència del nou servei ens anima a plantejar en un futur immediat l’ampliació d’aquesta modalitat de servei de bus flexible”.

També et pot interessar

Comentaris