El ‘Parlem de música’ dedica avui una sessió a la figura de Beethoven

Avatar
12/12/2020 - 12:04h

La mestra especialista de música M. Antònia Guardiet dirigirà la sessió, que tindrà lloc a l’Agrícol de Vilafranca

La sessió d’aquest dissabte d’“A l’Agrícol parlem de música” està dedicada a la figura de Ludwig Van Beethoven en el 250è aniversari del seu naixement. L’acte tindrà lloc a les 7 del vespre i anirà a càrrec de Maria Antònia Guardiet i Bergalló, mestra especialista de música durant 35 anys d’una escola pública de Barcelona, formadora de mestres de la URL i del Servei Educatiu del Liceu i autora de diverses guies didàctiques de música del Gran Teatre del Liceu i de l’Auditori de Barcelona.

PUBLICITAT

Guardiet donarà a conèixer espurnes de la grandiosa producció musical del compositor. Parlarà de la seva personalitat, lligada a la seva obra i a l’entorn europeu del seu temps. La sessió començarà amb un viatge per la Viena d’inicis del 1800, on la vida cultural i musical gaudia d’una riquesa creixent, amb l’audició d’un Rondó dels seus concerts per a piano i orquestra. Es podrà conèixer l’evolució i avenços del pianoforte que coincideixen amb la vida compositiva del geni de Bonn, amb l’escolta d’una de les seves darreres sonates per a piano. El trajecte musical farà reviure el concert que va fer un 22 de desembre de 1808, quan va estrenar la seva cinquena simfonia, anomenada Simfonia del destí, i finalitzarà amb l’audició d’un dels seus darrers quartets de corda, escrit un any abans de la seva mort, el 1826.

PUBLICITAT

L’acte es farà amb les mesures sanitàries pertinents i es limitarà l’aforament a 20 persones. No cal inscripció prèvia però s’elaborarà un llistat dels assistents per tal que, en cas necessari, hi pugui haver un seguiment de la traçabilitat.

També et pot interessar

Comentaris