La fàbrica de Glass Saint-Gobain de l’Arboç tancarà el 31 de març del 2021

Ricard Vinyals
10/12/2020 - 07:00h

55 treballadors passaran a la divisió Sekurit, 12 marxaran a altres fàbriques del grup i a 28 se les ha indemnitzat

Ja hi ha data per al tancament definitiu de la divisió Glass de la fàbrica del grup Saint-Gobain a l’Arboç del Penedès. Serà el proper 31 de març del 2021.

Tot i que el forn de treball amb vidre que va quedar obsolet i que va motivar el tancament de la fàbrica, amb més d’un centenar de treballadors afectats, ja es troba aturat i refredat, encara hi continuarà treballant personal de manteniment durant unes setmanes més.

De tot plegat n’ha informat el sindicat de la UGT, que remarca d’entrada que ja s’ha dissolt la comissió per a la recol·locació o indemnització als treballadors de Glass afectats pel tancament.

PUBLICITAT

En un comunicat de premsa, explica que la dissolució es va pactar entre el comitè d’empresa i la direcció de la societat Saint-Gobain Building Glass a Espanya.

Llevat d’una persona que es troba en situació de baixa laboral, Saint-Gobain Espanya ha ofert com a mínim la recol·locació de tot el personal afectat a la divisió Sekurit dins de la mateixa factoria arbocenca o també en altres centres del grup vidrier a l’Estat.

Les que no han acceptat recol·locar-se laboralment, han estat indemnitzades tal com es va pactar en el seu dia en una reunió convocada al Departament de Treball de la Generalitat.

Des de la UGT s’ha criticat que la direcció de la divisió Sekurit només acceptés la recol·locació de la meitat de la plantilla de Glass que es quedava sense feina. Així doncs, en les negociacions es va acordar d’oferir aquesta possibilitat segons criteris d’antiguitat; és dir, primer va ser el personal amb més anys a l’empresa i després es va seguir un ordre descendent pel que fa als treballadors que van ser recol·locats a la planta de Sekurit dedicada a la fabricació de vidre per al sector de l’automoció.

PUBLICITAT

Oferiment d’una sortida a 95 persones
Actualment, segons el sindicat de la UGT, la situació del personal directament afectat pel tancament de la divisió Glass és el següent:

15 persones van renunciar inicialment a ser recolocades laboralment i van ser indemnitzades, a 13 se les va indemnitzar després d’oferir-los de ser recol·locades i no acceptar-ho; 20 persones s’estan formant per ocupar llocs de descàrrega a la divisió Sekurit, 35 treballadors més també s’integraran a la planta, tot i que en altres departaments; i 12 treballadors de Glass han acceptat d’anar a altres fàbriques de Saint-Gobain a Espanya.

Tot seguit recuperem l’entrevista que el 3d8 li vam fer al president del comitè d’empresa de Glass Saint-Gobain a l’Arboç, José Alberto García, amb motiu de l’acord de recol·locacions i indemnitzacions pel tancament de la planta.

També et pot interessar

Comentaris