L’ANC impulsa una campanya per pagar els impostos a la Generalitat

10/12/2020 - 09:00h

La iniciativa de l’entitat independentista està oberta a tothom, però demanen que sobretot s’hi impliqui l’administració pública

L’Assemblea Nacional Catalana ha engegat una campanya de sobirania fiscal que busca promoure que persones físiques, empreses, autònoms, administració pública, sindicats, patronals i partits polítics paguin els impostos, com l’IVA, l’IRPF o l’Impost de Societats, a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), en comptes de fer-ho a l’Agència Tributària espanyola.

“Si bé som conscients que aquesta agència pròpia després liquidarà els impostos a Espanya, perquè així ho marca la llei, i ara mateix no tenim un govern amb capacitat, ni interès, en desobeir, pagar a l’Agència Tributària Catalana és una forma d’apoderament ciutadà que posa de manifest la seva voluntat de donar més poder al Govern de la Generalitat en detriment de l’Estat espanyol. I, per altra banda, proporciona al govern català una informació veraç i actualitzada dels tributs que cobraria en unes altres circumstàncies”, asseguren des de l’ANC.

La campanya està dirigida a tothom però volen destacar la importància que sigui l’administració pública la primera en donar exemple i, per aquest motiu, estan presentant la iniciativa als governs municipals perquè, ja sigui per decret d’alcaldia o bé via moció, posin fil a l’agulla.

Des de l’ANC apunten que avui dia la Generalitat només recapta el 5,3% dels impostos que paguen els catalans, bàsicament aquells que són propis i els cedits per l’Estat. I la campanya servirà també, en paraules de l’entitat, “per empènyer a la Generalitat a enfortir l’ATC, una administració totalment descuidada avui en dia.. malgrat durant la preparació de l’ 1 d’octubre ens van jurar que s’estava preparant. I cal recordar-ho, és una de les estructures necessàries pel moment de ruptura amb l’Estat espanyol! I la tenim a les beceroles”.

Així, des de l’ANC aposten perquè sigui la societat civil organitzada de nou qui impulsi les institucions de Catalunya, com l’agència tributària, “i pressioni al Govern perquè no cometi els mateixos errors que l’octubre del 2017, quan les estructures fonamentals d’un Estat no estaven treballades ni preparades. Aquesta vegada no pot tornar a passar, fer sobirania fiscal no només és una manera d’anar traient poder a l’Estat, sinó també de pressionar el Govern de la Generalitat perquè prepari i enforteixi una administració tan cabdal com ho és l’Agència Tributària”.

“I volem deixar clar davant qualsevol dubte que pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya és possible i legal. I pagar els impostos a casa nostra hauria de ser totalment normal. Actualment hi ha persones i empreses que porten 6 o 7 anys pagant a Catalunya amb tota normalitat però ha faltat fer arribar aquestes experiències al màxim de població possible”, clouen al mateix temps que apunten que “malgrat els moments difícils i de desorientació que estem vivint, cal recordar que la societat civil tenim tot el poder, però ens ho hem de creure”.

També et pot interessar

Comentaris