ERC de Castellet i la Gornal vota en contra dels pressupostos municipals

03/12/2020 - 10:00h

Els republicans consideren que no són uns pressupostos empàtics ni amb la gent ni amb el moment actual

El grup d’ERC de Castellet i la Gornal va votar dijous passat en contra de l’aprovació dels pressupostos presentats pel govern socialista, que finalment van ser aprovats amb els vots a favor del PSC i de Junts per Castellet ja que tant ERC com Ciutadans van manifestar el seu desacord.

Des d’ERC es considera que no són uns pressupostos empàtics ni amb la gent ni amb el moment actual i, a més, demostren com el govern no ha fet cap acció extraordinària per pal.liar, amb els recursos que disposa, la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19.

A més, segons els republicans, la proposta de pressupostos els avergonyeix perquè no dona resposta a les necessitats dels veïns del municipi ni suport al petit comerç ni a la restauració ni al sector enoturístic, tan important a Castellet i la Gornal. Segons el cap de llista de la formació, Oriol Solé, amb els comptes aprovats “molts dels establiments hauran d’abaixar la persiana i el govern no fomenta que se n’obrin de nous perquè no fa de motor de noves iniciatives en un moment on les inversions, en capital humà, són molt importants”.

ERC posa com a exemple la possible creació d’un programa per a formar joves en el sector enoturístic “per demostrar que els impostos dels veïns i veïnes serveixen d’alguna cosa i, com és un ajuntament sanejat, pot dedicar recursos on més fan falta en els moments que més fan falta. S’ha de ser valent i el govern actual no ho és”.

Finalment els republicans creuen que el govern ha d’apostar per una millora dels serveis a tot el municipi com, per exemple, apostar per una fibra òptica digna i, a més, lamenten que el govern municipal no hagi complert amb els punts acordats amb ERC pels comptes aprovats l’any passat: “vam demanar una partida de pressupostos participatius, un petit camió per millorar la recollida de residus i un refugi per a gats, que són millores comunes per a tots els nuclis, però ni ha tirat endavant ni ens han donat cap explicació”.

També et pot interessar

Comentaris