Rescatat l’espeòleg accidentat en un avenc d’Olesa de Bonesvalls

Efectius de rescat de l’espeòleg. (Foto: ACN)
ACN
02/12/2020 - 10:05h

L’home tenia una fractura oberta a la cama i havia caigut en un indret de molta fondària

Els operatius de rescat han extret al voltant de la mitjanit d’aquest dimarts l’espeleòleg accidentat el mateix dia a l’interior de l’Avenc de l’Esquerrà, al municipi d’Olesa de Bonesvalls. L’home, de 48 anys, va caure des d’una alçada d’uns dos metres mentre feia l’avenc amb tres persones més i va patir una fractura oberta a la cama.

PUBLICITAT

En ser rescatat, l’espeòleg ha estat evacuat a l’hospital Mútua de Terrassa. El rescat ha estat de gran dificultat, ja que el ferit es trobava a uns 150 metres de fondària.

El dispositiu ha comptat amb operatius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), del Grup de Rescat i Intervenció del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) i el suport dels Bombers de Barcelona i els Mossos d’Esquadra.

Tots ells han hagut de fer grups de treball al llarg del recorregut fins on es trobava l’home per poder-lo evacuar de forma segura. Així, han muntat instal·lacions al llarg de l’avenc i mitjançant contrapassos han anat superant tots els trams fins a poder-lo extreure a l’interior.

PUBLICITAT

En total hi han participat 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat amb GRAE, Grup d’Emergències Mèdiques i Grup de Suport Logístic (GROS), personal mèdic del SEM, dues dotacions i una ambulància de Bombers de Barcelona, efectius de la Unitat d’Intervenció de Muntanya i de la Unitat Subsòl dels Mossos d’Esquadra i voluntaris del Grup d’Espeleosocors de la Federació Catalana d’Espeleologia.

També et pot interessar

Comentaris