Endesa X instaŀla una electrolinera a les pistes de proves de l’IDIADA

La instal·lació permetrà carregar vehicles elèctrics. FOTO: ENDESA
29/11/2020 - 16:00h

L’equipament permetrà la recàrrega dels vehicles elèctrics amb què assaja l’institut d’investigació automobilística

Endesa X, la nova línia de negoci de la companyia elèctrica Endesa per donar resposta al canvi de paradigma del sector i fomentar la mobilitat elèctrica a tot l’Estat, ha instaŀlat una nova electrolinera a les pistes de proves d’Applus d’IDIADA, situades al polígon industrial l’Albornar del Baix Penedès, amb l’objectiu de facilitar la realització de testos i programes d’assaig als fabricants d’automòbils elèctrics.

De fet, IDIADA és el complex més important de l’Estat on es realitzen els assajos dels vehicles que després surten al mercat, i cada cop hi és més present la mobilitat elèctrica. En concret, Endesa X ha dotat la instal·lació de l’última tecnologia per proporcionar un amperatge de 1000 A o, el que és el mateix, una potència de fins a 690 kW.

En aquest sentit, la companyia elèctrica ha instal·lat les connexions, així com els quadres elèctrics, l’obra civil i la construcció d’una marquesina per a 10 automòbils. De moment, s’han posat en marxa 4 punts de recàrrega al complex de pistes: 2 de càrrega ràpida a 50 kW i 2 més d’ultraràpids a 175 kW.

Malgrat tot, el tipus d’infraestructura construïda s’ha deixat a punt per poder coŀlocar més endavant sis carregadors addicionals per a turismes i un més per a vehicles comercials o dos més petits.

Testos segurs
La instal·lació, que s’ha dividit en sectors, consta d’un sistema contra incendis dissenyat específicament per garantir la seguretat en qualsevol circumstància i en qualsevol moment, donat que els processos de recàrrega poden resultar especialment delicats quan es tracta de prototips, els quals seran supervisats per IDIADA.

En cas d’una eventual fuga del vehicle o de les seves bateries, els sistemes de contenció de líquids asseguraran el correcte emmagatzematge del fluid per al seu tractament, tenint cura així del medi ambient.

També et pot interessar

Comentaris