La setmana que ve es faran proves ràpides de Covid-19 a Vilafranca, Sant Sadurní i els Monjos

FOTO: ACN
Avatar
27/11/2020 - 12:03h

El Departament Salut impulsa cribatges intensius en diferents municipis, durant diverses setmanes, per a gent sense símptomes a partir dels 16 anys

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la Covid-19 a Catalunya, s’inicien cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud, entre ells Vilafranca, Sant Sadurní i Santa Margarida i els Monjos.

Dilluns, dia 30 de novembre, començaran cribratges a Santa Margarida i els Monjos, al Molí d’en Foix, de dilluns a divendres de 15 a 20h, i a Vilafranca, al local dels Falcons, al carrer Pasteur número 7, també de dilluns a divendres de 15 a 20h.

Dimarts, dia 1 de desembre, es farà a Sant Sadurní, a l’Índex, de dilluns a divendres de 15 a 20h.


La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR). Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

També et pot interessar

Comentaris