Incivisme vespertí al centre del Vendrell

Ricard Vinyals
27/11/2020 - 09:39h

Veïns de la plaça Pep Jai es queixen per diverses molèsties que acostumen a provocar joves que s’hi reuneixen sovint

Veïns del Vendrell es queixen des de fa temps de l’incivisme que provoquen un grup de joves a la plaça Pep Jai, al centre del nucli històric del municipi i principalment als vespres.

El toc de queda decretat fa unes setmanes per combatre la propagació del coronavirus de la Covid-19 ha solucionat momentàniament la situació, però fins i tot la regidora de Policia i Protecció Civil de l’Ajuntament del Vendrell, Mari Luz Ramírez, reconeix que el fenomen s’ha avançat unes hores.

PUBLICITAT

“Les queixes eren per sorolls i molèsties cap a les 11 de la nit i ara potser rebem trucades a la policia a partir de les 7 o 8 del vespre”, diu Ramírez, que tanmateix assegura que l’indret no és dels més conflictius del Vendrell. Això sí, també està d’acord que l’incivisme en una plaça com la de Pep Jai “es veu més”.

Més vigilància
Les persones que provoquen queixes veïnals, majoritàriament jovent que es reuneix a l’indret, hi jugarien a futbol –activitat que està prohibida i que ha provocat el confiscament policial de nombroses pilotes–, consumirien alcohol a la via pública, haurien malmès mobiliari urbà i també es donarien casos més greus, com pot ser el fet d’orinar a la plaça i, sobretot, el tràfic de droga.

Per tot plegat, els veïns demanen a l’Ajuntament del Vendrell que s’incrementi la vigilància policial a la zona. De fet, el consistori ja s’ha reunit amb veïns que es queixen per analitzar la situació, per bé que reconeix que no poden atendre, per exemple, la petició de la implantació d’agents cívics, com reclamen els ciutadans.

“No està previst i, de fet, perquè això fos possible caldria un pla d’ocupació, i aquests plans han estat reduïts per la Covid-19”, lamenta la regidora de Protecció Civil de l’Ajuntament del Vendrell. Amb tot, sí que han agafat “el compromís d’incrementar la vigilància policial per d’alguna manera molestar els incívics amb identificacions constants”, diu Mari Luz Ramírez.

PUBLICITAT

La mateixa regidora també explica que l’Ajuntament del Vendrell està a punt de millorar la videovigilància a la plaça: “Canviarem la càmera de lloc perquè a l’emplaçament actual hi havia zones fosques”, diu, i algunes actuacions incíviques s’escapaven d’aquesta vigilància a distància connectada amb la caserna de la Policia Local.

La regidora creu que amb aquest canvi s’afavorirà la identificació d’actituds incíviques i es provocarà un efecte dissuasiu per a la hipotètics fets delictius.

D’altra banda, Mari Luz Ramírez conclou que una de les accions que poden contribuir més a resoldre la problemàtica serà la coŀlaboració ciutadana. “Als veïns ja se’ls ha dit que, a més de la Policia Local, truquin al 112 quan ho necessitin”, destaca Ramírez.

També et pot interessar

Comentaris