Petició de 20 anys de presó per a una presumpta homicida al Vendrell

Mossos d’Esquadra davant de l’immoble on es va produir el crim, l’octubre de l’any 2018. (Foto: ACN)
ACN
26/11/2020 - 20:33h

El fiscal l’acusa d’haver mort la seva parella disparant-li un parell de trets al cap

La fiscalia demana 20 anys de presó per a una dona acusada de matar a trets la seva parella al Vendrell l’octubre del 2018. La processada, aficionada a la modalitat esportiva de tir, tenia diverses llicències d’armes vigents i guardava una pistola semiautomàtica a la tauleta de nit.

PUBLICITAT

Segons la fiscalia, la nit dels fets la dona es va aixecar per fumar i l’home es va enfadar amb ella perquè l’havia despertat. Aleshores, quan ell es va tornar a posar a dormir, apunta el ministeri públic, ella li va disparar per sorpresa dos trets al cap que van causar-li la mort.

El judici està previst de l’1 al 14 de desembre a l’Audiència de Tarragona amb jurat popular, tot i que fonts judicials no descarten que la vista s’acabi ajornant per la pandèmia.

Segons l’escrit d’acusació, Meritxell O.P., de 41 anys, convivia amb la parella sentimental en un habitatge del Vendrell. Cap a les dues de la matinada del 12 d’octubre del 2018 es trobaven dormint a l’habitació quan ella es va despertar i es va aixecar per fumar. El moviment va despertar l’home i això va provocar que s’enfadés amb ella.

Després d’una discussió breu entre tots dos, afegeix el fiscal, ell es va girar en el seu costat del llit cap a la paret, donant l’esquena a la processada, disposant-se a dormir. Aleshores, “per sorpresa i de forma sobtada”, la tiradora va agafar una pistola semiautomàtica 9mm de la tauleta de nit i, “amb evident menyspreu per a la vida aliena”, va apuntar al cap de la parella i li va propinar dos trets.

Cap a dos quarts de nou de la nit -unes divuit hores després dels fets-, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís que hi havia un home malferit en una casa del carrer Joan Alcover del Vendrell. Els Mossos i tres unitats dels serveis sanitaris d’emergències es van traslladar al lloc dels fets i van localitzar l’home agonitzant a l’habitació. Tot i l’assistència, va morir sobre les deu de la nit.

PUBLICITAT

Unes hores després, de matinada, els Mossos d’Esquadra van detenir la dona al domicili d’una familiar a la població de Cunit com a principal acusada dels fets. La processada es troba en presó provisional comunicada i sense fiança des del 15 d’octubre de 2018 per ordre del jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell.

Segons assenyala la fiscalia, és aficionada a la modalitat esportiva de tir amb arma i sòcia d’un club de tir esportiu. En el moment dels fets tenia diverses llicències d’armes: la TE, caducada; l’F i l’E, actives; i la D, amb autorització temporal. A més, com a conseqüència d’aquesta activitat tenia al seu nom la pistola 9mm marca Infinity model Hybrid amb la qual hauria comès el crim.

El fiscal indica que la dona està diagnosticada d’un trastorn inespecífic de la personalitat, trastorn depressiu en remissió i trastorn per consum de substàncies. Tots aquests trastorns, apunta l’acusació, van alterar, de forma lleu, les seves capacitats volitives i cognitives el dia dels fets.

El ministeri públic l’acusa d’un suposat delicte d’assassinat amb l’atenuant analògica de trastorn mental transitori i la circumstància agreujant de parentiu, pel qual demana 20 anys de presó. En concepte d’indemnització, sol·licita 40.000 euros per a la mare de la víctima i 80.000 euros per a cadascun dels fills de l’home menors de 20 anys.

També et pot interessar

Comentaris