Vilafranca busca joves per treballar al Pla d’Intervenció Integral

24/11/2020 - 16:00h

Contractarà durant màxim un any a quatre persones de la vila de fins a 35 anys amb diferents perfils i titulació superior

L’Ajuntament de Vilafranca contractarà en les properes setmanes quatre joves de fins a 35 anys i amb titulació superior, ja sigui universitaria o de cicle formatiu de grau superior, per tal de formar part del Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c/ Comerç (PIICC).

El programa, anomenat “A.” (A punt), consisteix en 4 plans d’ocupació mitjançant els quals es podran contractar fins a un màxim d’1 any 4 joves de fins a 35 anys per treballar en tasques relacionades amb el PIICC. El tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, ha recordat durant la presentació de la iniciativa d’ocupació que el Pla d’Intervenció és un pla transversal entre diverses regidories de l’Ajuntament i que ha de ser una “eina útil per sortir de la crisi provocada per la Covid-19 i promoure un desenvolupament urbà sostenible i una renovació urbana en tots els barris de Vilafranca”.

Romero també ha apuntat que el PIICC compleix la majoria d’indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030 i està preparat “per captar finançament europeu amb el qual es puguin accelerar les actuacions previstes”.

En aquest marc, Romero ha presentat el projecte “A.” com una de les potes del PIICC adreçada a la gent jove de Vilafranca fins a 35 anys amb titulació superior, “que ha patit dues crisis i té un índex d’atur elevat. Volem exemplificar que tenim una generació de joves que està a punt, preparada i disposada a treballar en projectes de ciutat”. Per Romero, el benefici serà mutu: “els joves aportaran el seu talent per transformar Vilafranca i alhora adquiriran una experiència laboral d’un any treballant amb tècnics tutors dins l’Ajuntament que els donaran suport i els hi faran l’acompanyament”.

Els perfils que es busquen són un/a tècnic/a en eficiència energètica, un/a tècnic/a en gestió i difusió de dades, un/a tècnic/a de dinamització juvenil i cultural i un/a tècnic/a en habitatge. Les bases de les convocatòries es poden trobar al web www.vilafranca.cat/apunt i les persones interessades podran presentar el seu currículum fins al dia 9 de desembre. Es farà un procés de selecció en base a les competències dels aspirants, que cobraran uns 1.8000 euros bruts mensuals amb un pressupost de 120.000 euros pagat 100% de forma municipal

El programa, amb una durada d’un any, segons explicava Francisco Romero, té vocació de continuïtat i d’ampliar-se en un futur. “Volem que la gent jove s’impliqui en els temes de la ciutat i el programa A. és una bona oportunitat”, ha comentat

Al seu torn, l’alcalde Pere Regull remarcava la tasca important que duran a terme aquests 4 joves: “Mai no havíem tingut una generació de joves tan preparada. Són joves als quals se’ls oferirà una contractació i una experiència que els servirà de cara al futur i la ciutat també es beneficiarà del seu treball en àmbits tan importants com l’eficiència energètica, l’habitatge, la gestió de dades o la dinamització juvenil i cultural”, ha afirmat.Els joves, doncs, no faran feina només de planificació sinó també d’execució i es preveu que, si el Covid-19 ho permet, treballin en equip i fins i tot puguin estar físicament en la mateixa oficina per tal de coordinar-se millor.

Regull ha recordat que hi haurà “un abans i un després del PIICC, ja que és un pla d’intervenció per a tot Vilafranca. D’aquí 2-3 anys Vilafranca serà una ciutat millor, més còmode, més sostenible, més amable, amb més cohesió social i una millor mobilitat”.

També et pot interessar

Comentaris