Lluïsa Llop, Jordi Ramos i Montse Espinosa, candidats d’ERC el 14-F

D’esquerra a dreta i de dalt a baix, Lluïsa Llop, Jordi Ramos, Montse Espinosa i Oriol Casanellas
Avatar
24/11/2020 - 17:00h

Per altra banda el vilafranquí Oriol Cansanellas serà el candidat penedesenc del Jovent Republicà

“El Penedès s’hi juga molt en les properes eleccions”. Lluïsa Llop actual diputada i alcaldessa de Gelida tornarà a encapçalar els candidats de la comarca a les llistes republicanes de cara les eleccions del 14 de febrer, i ho farà alçant un discurs de defensa del Penedès amb la reindustrialització, la transició ecològica i l’aposta per la regió agroalimentària com a elements centrals.

Durant el Congrés comarcal per escollir els candidats de l’Alt Penedès Llop va fer repàs els reptes que com a territori cal afrontar, i que s’han agreujat de forma clara durant els últims mesos. Llop va assegurar que “continuarem al costat dels treballadors del sector industrial per garantir que la comarca avança en un pla seriós i real de rendustrialització que allunyi el malson de la macrologística i la precarització, per fer del Penedès un territori on es generin oportunitats”.

PUBLICITAT

Desplegament del govern al Penedès
Un dels elements claus per la propera legislatura, segons ERC serà l’impuls del desplegament territorial del govern. Al passat mes de juliol el vicepresident Pere Aragonès va afirmar que el desplegament començaria el 2021 amb els serveis territorials d’educació i agricultura. Aquest compromís per Llop ha d’anar ampliant-se ràpidament en tots els departaments del govern.

Pluralitat del territori
A la llista republicana a més de Llop, s’hi incorporen Jordi Ramos d’Olesa de Bonesvalls i Montse Espinosa de Vilafranca. Ramos va recalcar que la construcció del Penedès ha de portar a fer-hi partícip a tot el territori i va destacar la feina del municipalisme com a motor per construir la República. Per la seva banda Espinosa va posar en valor la tasca de la militància i va emplaçar a tothom a treballar per aconseguir “una victòria històrica del republicanisme al Penedès i a Catalunya”.

PUBLICITAT

Casanellas, la veu del jovent
Per la seva part el Jovent Republicà també va escollir els seus candidats a les llistes de cara el 14 de febrer. En aquest cas la militància del Penedès va escollir al vilafranquí Oriol Casanellas com a candidat a les llistes d’ERC. Casanellas va apuntar que “amb la crisi actual, el jovent veu cada vegada més com el seu futur queda hipotecat.Cal capgirar aquesta situació, i una manera clau per fer-ho és votant i votant l’opció republicana”.

Amnistia i Autodeterminació
El Congrés el van tancar les intervencions del president i la secretaria general comarcals, Pol Pagès i Rut Ribas que van emplaçar a treballar per una gran victòria republicana el 14 de febrer per assegurar el camí cap a l’amnistia i l’autodeterminació com a solució al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol i centrant una recuperació social i econòmica amb polítiques progressistes i d’esquerres.

També et pot interessar

Comentaris