Condemnats el CatSalut i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès pels danys a un nadó

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (Foto: Jose Paredes)
ACN
20/11/2020 - 15:00h

Els pares de la nena que va patir lesions en el moment de néixer rebran una indemnització de 92.267 euros més interessos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el CatSalut i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès a indemnitzar amb 92.267 euros més els interessos legals els pares d’una nena pels danys soferts per la petita durant el part.

Els fets es remunten al 3 de desembre de 2015. Segons la sentència, tot i que la mare presentava factors de risc per patir una complicació de distòcia d’espatlles (obesitat tipus 1), el centre mèdic penedesenc no ho va preveure i quan finalment es va produir no va poder actuar en conseqüència.

PUBLICITAT

Segons el text de la sentència, que encara no és ferma i, per tant, s’hi podrà presentar un recurs de cassació, el metge, davant la greu situació, es va limitar a estirar del nadó amb tanta força que li va provocar accidentalment una fractura de clavícula i greus lesions al plexe braquial que han provocat a la petita greus seqüeles que encara arrossega.

Si bé durant el judici el ginecòleg va assegurar que va realitzar les maniobres que fixen els protocols, aquestes no constaven a la història clínica. Així, ni hi havia el partograma ni es descriu cap maniobra per superar la complicació.

La sentència del TSJC doncs, tramitada per l’associació ‘El Defensor del Paciente’, resol que el Jutjat Contenciós Administratiu, que va desestimar íntegrament la reclamació interposada, no va valorar de forma correcta la prova.

PUBLICITAT

De fet, afegeix que la va desestimar en base a un escrit que el ginecòleg va redactar 10 mesos després del part on assegurava que havia estat “de llibre” i que, davant les dificultats que van sorgir, es van aplicar totes les tècniques necessàries.

També et pot interessar

Comentaris