El Consell Comarcal demana un bus de Vilafranca a Martorell mentre durin les obres de l’R4

El tram entre les estacions de Sant Sadurní i Martorell es fa amb bus i provoca un llarg retard en el servei ferroviari del Penedès a Barcelona.
16/11/2020 - 17:51h

El ple del CCAP també aprova una moció en què insta la Generalitat i el govern de l’Estat a dotar de recursos econòmics el pla de xoc per al territori

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP) ha aprovat una moció per demanar a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que posi en marxa un bus directe de Vilafranca a Martorell mentre durin les obres de l’R4.

Adif va anunciar fa uns dies que la reforma de la via en aquest trajecte s’allargarà més del previst, i la petició vol evitar que els estudiants i treballadors que utilitzen el servei de Rodalies per desplaçar-se a Barcelona hagin de dedicar 2 hores d’anada i 3 de tornada a completar el viatge.

La moció també instava la Conselleria a ampliar l’oferta de busos Vilafranca-Vilanova i millorar així la comunicació entre els hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (Hospital de Vilafranca i Hospital Residència St. Camil). La moció també es va aprovar per unanimitat de tots els grups comarcals.

El ple, que es va celebrar dijous, també va aprovar per unanimitat una moció consensuada per tots els grups, en què es demana la creació de la Mesa per a la industrialització del Penedès, i l’elaboració d’un Pla de xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès.

El text, que parteix d’una proposta del grup parlamentari d’En Comú Guanyem aprovada pel parlament de Catalunya, també reclama al Govern que posi en marxa la Mesa amb la màxima rapidesa i que doti pressupostàriament la Mesa i el Pla de xoc.

També insta els agents econòmics, socials i institucionals del Penedès perquè, juntament amb el Govern de la Generalitat, concertin aquest Pla de xoc.

També et pot interessar

Comentaris