Els Mossos denuncien sis persones per simular ser víctimes de robatoris a l’Alt Penedès

Avatar
16/11/2020 - 14:55h

L’objectiu de simular ser víctima d’un robatori violent és la de cobrar la indemnització per part de la companyia asseguradora

Els Mossos d’Esquadra han denunciat des del mes de juny quatre homes i dues dones, d’entre 23 i 61 anys i veïns de les comarques de l’Alt Penedès i el Baix Camp, com a presumptes autores d’un delicte de simulació de delicte i d’estafa.

Les investigacions es van iniciar quan les persones van denunciar haver estat víctimes de robatoris violents a la via pública. Els agents van comprovar  que aquests robatoris no havien existit i en realitat es tractaven de furts o de pèrdues. La intenció dels denunciants era la d’obtenir una indemnització per part de la companyia asseguradora.

PUBLICITAT

El cos de Mossos d’Esquadra recorda que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per aquests casos és una pena de multa de sis a dotze mesos.

L’objectiu de la simulació del delicte éscobrar de les asseguradores,cosa que comporta la comissió d’un delicte d’estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros.  I si no la superés, la pena és d’un a tres mesos de multa.

També et pot interessar

Comentaris