Salut intervé la residència El Colomer de la Bisbal pel Covid-19

13/11/2020 - 21:10h

Els 27 residents i 8 dels 20 treballadors de l’equipament han estat contagiats pel coronavirus

El Departament de Salut de la Generalitat ha intervingut aquest divendres la residència El Colomer de la Bisbal del Penedès atesa la situació epidemiològica i assistencial d’aquest centre per a gent gran. Tots els usuaris de la residència, concretament 27, són positius de Covid-19 i, per ara, vuit treballadors de la vintena que configuren la plantilla també estan contagiats.

A partir d’ara assumirà provisionalment la direcció i gestió de l’equipament l’empresa Mutual Gestión Integral. Així mateix, des de Salut es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes, segons informa el Departament en un comunicat.

La nova entitat que assumeix la gestió es farà càrrec de la dotació del centre amb personal propi i els treballadors de que ja disposa la residència quedaran sota la seva direcció.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura atès que els informes constaten que el centre geriàtric bisbalenc es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la Covid-19.

El mes d’octubre s’haurien produït els primers 3 casos d’usuaris infectats i el 7 de novembre ja hi havia diversos residents amb símptomes de Covid-19, com febre i tos seca. Prèviament, en un primer cribatge, la majoria de testos PCR van donar negatiu. Tanmateix, aquest dimecres, 11 de novembre, un nou cribatge massiu ja va confirmar tots els contagis entre els residents.

L’equip de govern de la Bisbal del Penedès ha emès el següent comunicat en relació a l’incident pel coronavirus al municipi.

També et pot interessar

Comentaris