Aquells nois tan simpàtics obren un espai de ‘coworking’

L’equip de l’empresa vilafranquina Aquells nois tan simpàtics
07/11/2020 - 12:00h

ANTS potencien el treball col·laboratiu en un espai amb activitats relacionades amb el món del disseny, la innovació, l’art i el territori

Aquells nois tan simpàtics (ANTS). Aquest nom curiós fa referència a una reconeguda empresa i estudi de disseny de continguts publicitaris i comunicatius de Vilafranca, i els seus creadors, Joan Monsarro i Àlex Suárez, reconeixen que els ha obert més d’una porta per començar a establir relacions empresarials.

Ubicada des de fa uns mesos als baixos del carrer d’Amàlia Soler, número 5 de la capital de l’Alt Penedès, Aquells nois tan simpàtics es dediquen a realitzar projectes de disseny gràfic i comunicació, des de la creació de la imatge corporativa i disseny web fins a estratègia de comunicació i de xarxes socials per posicionar adequadament projectes empresarials.

Els dos socis d’ANTS, que reben el 3d8 en un acollidor jardí de l’espai de coworking –on també treballen altres professionals d’empreses alienes que els tenen un espai llogat al mateix immoble–, expliquen d’entrada que el projecte va començar l’any 2012 compartint un edifici amb altres empreses a Barcelona.

Al cap de 8 anys d’estar “en una mena de masia del Barça per aprendre la feina conjuntament amb gent de tot el món”, diuen els promotors d’ANTS, el gener passat van decidir fer el pas d’instaŀlar-se a Vilafranca, tot i que mantenen una sala de reunions a la capital catalana.

El trasllat definitiu a l’anomenat espai Simpàtics Cowork va coincidir pràcticament amb l’inici del confinament. Tanmateix, Monsarro i Suárez han demostrat que no els espanten els reptes i, per tant, tenen ganes d’ajudar i coŀlaborar amb cooperatives, empreses i associacions del Penedès a tirar endavant tot i les dificultats que hi ha pels efectes econòmics i socials del coronavirus.

Espai multiusos
A banda de poder oferir un espai a treballadors freelance, petites empreses o cooperatives, la intenció de Joan Monsarro i Àlex Suárez és potenciar l’espai com a seu de tastos diversos, xerrades i presentacions públiques de tota mena, i fins i tot per fer-hi concerts de petit format.

“Estar en aquest espai ens permet crear sinergies amb altres empreses, i ja estem pensant a impulsar diverses activitats de cara al 2021 prenent les mesures sanitàries corresponents”, diu Àlex Suárez.

No els serà difícil respectar-les, perquè el pati de l’immoble de Simpàtics Cowork té una superfície d’uns 80 metres quadrats a l’aire lliure. “Volem organitzar matins creatius perquè vingui gent a explicar projectes d’èxit, adquirir aprenentatges coŀlectivament, fer qualsevol tast, presentar productes i fer exposicions, entre d’altres propostes”, afegeix Suárez.

L’espai disponible a l’immoble de Simpàtics Cowork ofereix a les empreses interessades un lloc acollidor i idoni per al treball còmode i agradable, amb sala de reunions, cuina-office i un servei wifi d’alta velocitat. Tot plegat, en dues plantes que tenen una capacitat per a aproximadament catorze persones.

L’origen del nom ANTS
Joan Monsarro apunta que el nom d’Aquells nois tan simpàtics va sorgir perquè “en una època de crisi reflectia proximitat i energia positiva”. “No volíem un nom seriós, i amb aquest trenques barreres de comunicació i tothom el recorda”, diu també.

“El nostre estudi és proper a les empreses i ens sentim molt nostres les empreses amb qui treballem. Com més podem comunicar-nos, més respostes i solucions podem oferir. Treballant més a gust creem eines perquè les empreses amb les quals treballem puguin comunicar millor el que fan”, afegeix.

Posicionament a internet
Val a dir que ANTS és l’empresa que ara fa un any i mig va dissenyar el nou web del 3d8. Un disseny que ha portat a un creixement notable del trànsit digital generat a el3devuit.cat –amb uns 60.000 usuaris únics registrats en plena primera onada del coronavirus– i també a les diferents xarxes socials en què és present el setmanari.

Així, per exemple, aquest mes d’octubre ha arribat als 10.000 seguidors tant a Twitter com a Instagram. “La idea en fer el web del 3d8 era posicionar digitalment el setmanari com el que és en paper: un referent com a mitjà de comunicació al Penedès”, diu Joan Monsarro.

“Vam crear una imatge simple, però amb una bona usabilitat per poder mostrar molt millor els continguts”, continua un dels socis d’ANTS.

D’altra banda, val a dir que ANTS ha incrementat darrerament la seva feina en la creació i manteniment de pàgines webs perquè, com apunten els dos socis de l’empresa vilafranquina, els canvis en el comportament social pel coronavirus s’han traduït en un augment notable de les vendes empresarials online.

“Si tens la botiga tancada, no pots vendre físicament”, resumeix en aquest sentit Joan Monsarro. “Com que estem especialitzats en les xarxes socials, busquem campanyes creatives i amb enginy per vendre els productes”, diu Monsarro, que conclou: “La Covid-19 ha accelerat el procés de digitalització de moltes empreses que encara no ho estaven, i això els ha donat noves oportunitats en aquests temps difícils”.

També et pot interessar

Comentaris