Endesa reforma una línia elèctrica de la Bisbal del Penedès per protegir una parella d’àligues

Dues àguiles a la Bisbal. (Foto: ICRA)
27/10/2020 - 15:00h

La companyia ha invertit 22.000 euros en l’adaptació de suports elèctrics ubicats als entorns del polígon industrial de l’Albornar

No arriba tots els dies una jove parella d’àligues cuabarrades a una zona urbanitzada i de gran activitat humana com el polígon industrial de l’Albornar, on s’ubica l’empresa automobilística Idiada i d’altres, als afores de la Bisbal del Penedès. Per això, per contribuir a garantir la seva seguretat, la companyia Endesa remarca que ha invertit un total de 22.000 euros en la reforma de la línia de mitjana tensió que dona subministrament elèctric a la zona.

Es tracta d’una actuació realitzada de manera coordinada i atenent les indicacions del Cos d’Agents Rurals i l’Institut per la Conservació dels Rapinyaires (ICRA), que van detectar l’arribada de les aus a la comarca del Baix Penedès i vetllen pel seu benestar.

Concretament, Endesa ha reformat un total de 12 torres de la línia elèctrica, aquells punts detectats com a més sensibles per a la jove parella. En cadascuna d’elles, la companyia hi ha instal·lat uns nous dispositius protectors que augmenten la distància entre els elements en tensió de la infraestructura. D’aquesta manera, es garanteix una posada segura i sense cap risc de contacte elèctric d’aquestes aus de gran envergadura.

Aquesta nova parella d’àguiles cuabarrades s’afegeix a les dues que ja viuen a la comarca del Baix Penedès. Segons apunta l’ICRA, estarien establertes a les serres properes del municipi de la Bisbal del Penedès, però anirien a caçar als entorns del polígon d’Idiada (que toca amb l’autopista) per l’abundància de conills en els conreus de la zona. La seva activitat caçadora beneficia, doncs, la bona salut de les collites.

Des de l’ICRA s’ha informat tant a la Societat de Caçadors de la Bisbal del Penedès com a d’altres entitats que desenvolupen la seva activitat a la zona de la presència d’aquestes aus i de la necessitat de preservar-les. 

Actuacions com aquesta, de gran repercussió per a la fauna autòctona, posen en evidència els beneficis de la coordinació entre empreses i administració pública per vetllar pel nostre entorn. Fa unes setmanes, Endesa anunciava la signatura amb la Generalitat de Catalunya d’un conveni de col·laboració, el primer d’aquestes característiques que es signa a casa nostra, amb l’objectiu comú de mitigar els riscos de les aus a la xarxa elèctrica, especialment d’aquelles espècies catalogades com a amenaçades. 

També et pot interessar

Comentaris