Brot de coronavirus a l’Hospital Sant Camil

Avatar
20/10/2020 - 12:36h

Fins aquest dimarts al matí s’han detectat 12 casos positius entre professionals i pacients ingressats al centre, situat a Sant Pere de Ribes

El Consorci Sanitari Alt PenedèsGarraf ha informat de la detecció d’un brot de Covid-19 entre professionals i pacients ingressats a l’Hospital Sant Camil.

PUBLICITAT

Des del moment en què es va conèixer el primer cas s’ha actuat amb rapidesa realitzant PCR a tots els professionals assistencials i pacients, començant per les zones on s’han detectat els primers casos, amb l’objectiu de conèixer l’origen, la magnitud i poder emprendre mesures de contingència.

De moment s’han detectat 12 casos positius entre els dos col·lectius anteriorment mencionats, tots ells han estat aïllats per tal de tallar la cadena de transmissió.

PUBLICITAT

A part dels tests, el CSAPG ha pres les següents mesures per tal de garantir la seguretat de professionals, pacients i familiars:

  • Desprogramació d’alguna activitat quirúrgica no urgent a l’Hospital Sant Camil. Segons com evolucioni la situació es prendran altres mesures al respecte, però es dona prioritat a seguir atenent a pacients amb patologies no-covid sempre que es garanteixi la seva seguretat.
  • Restricció de visites i acompanyants a l’àrea l’hospitalització i urgències. Sí que podran estar acompanyats els menors, persones dependents, pacients que es troben en el final de vida, dones que han donat a llum i aquelles persones que la seva situació clínica ho requereixi.
  • Tancament de visites a la zona de Residència.
  • Gratuïtat de les televisions a les habitacions a partir dels propers dies, per fer una mica més confortable l’estada dels pacients que no poden rebre visites.
  • Des del CSAPG volen destacar que aquestes mesures poden ser canviants segons l’evolució de la situació als centres i que, seguint els protocols que marca el Departament de Salut, actuaran de la forma més adient per evitar contagis i garantir la seguretat dels seus pacients.

També et pot interessar

Comentaris