Els ‘botellons’, principals incompliments de les ordenances a Calafell

Un control de la policia calafellenca. (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
20/10/2020 - 09:34h

La Policia Local de Calafell posa més de 70 denúncies per actes contraris a la normativa municipal

La Policia local de Calafell ha posat més de 70 denúncies, des de finals de la primavera fins ara, per actes contraris a les ordenances municipals. La major part, un terç del total, correspon al consum en grup de begudes alcohòliques a la via pública, més conegut com a “botellón”.

PUBLICITAT

Segons informa l’Ajuntament de Calafell, la resta de denúncies es reparteixen en altres conductes incíviques. Majoritàriament, per no recollir els excrements dels gossos de la via pública i fer sorolls que molesten el veïnat. La sanció mínima per aquestes infraccions és de 100 euros.

Aquestes denúncies se sumen als “centenars” que la Policia Local de Calafell ha posat en els darrers temps per comportaments incívics diversos. “Molta gent, enfadada amb tota la raó, ens demana mà dura. Que menys campanyes i més multes”, explica Artur Peña, regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Calafell.

Peña afegeix que “sempre hem dit que amb les campanyes de civisme ens estàvem carregant de raó per aplicar les ordenances amb totes les conseqüències”.

PUBLICITAT

Una part important de les denúncies ha estat possibles gràcies a la col·laboració ciutadana i a serveis de vigilància fins i tot de paisà. “És molt difícil”, recorda el regidor, “controlar cada metre de carrer d’un municipi que té 200 quilòmetres de vies públiques. Per això necessitem l’ajut de tothom”.

També et pot interessar

Comentaris