Denuncien un home per una de les baralles de la Girada de Vilafranca

Control policial a la rotonda entre la Ronda de Mar i la rambla de la Girada de Vilafranca
19/10/2020 - 16:25h

La Policia Local ha fet, des del mes de juny, més de 450 intervencions i ha posat unes 300 denúncies al barri per incivisme, inseguretat i temes de trànsit

La Policia Local de Vilafranca ha pogut identificar i denunciar un individu que va participar en una baralla fa algunes setmanes al barri de la Girada. La identificació i la denúncia posterior han estat possible gràcies a un ciutadà que va fer arribar a l’Ajuntament una gravació de vídeo d’una baralla a la rambla de la Girada. Aquesta persona va ser denunciada, en virtut de la Llei de Seguretat Ciutadana, per participar en la baralla exhibint objectes perillosos. En aquests casos, la col·laboració ciutadana és fonamental i per això es recorda a la ciutadania la necessitat de posar en coneixement de la Policia Local, a través dels canals oficials, aquests tipus de situacions per tal que puguin actuar-hi.

Aquesta denúncia forma part de les 65 actes de denúncia aixecadesal barri de la Girada en temes relacionats amb la seguretat ciutadana i amb l’incivisme, que se sumen a les més de 230 denúncies en matèria de trànsit al barri des del mes de juny passat.

La Policia Local de Vilafranca ha efectuat des de l’1 de juny més de 450 intervencions al barri de la Girada per tal d’atendre les incidències de tipologia diversa que afecten aquest barri, en bona part motivades per l’afluència de persones als diversos establiments d’hostaleria que disposen de terrasses a la rambla de la Girada i la ronda de Mar.

D’aquestes més de 450 actuacions al barri, la meitat aproximadament han estat a requeriment de trucades de ciutadans i ciutadanes i l’altra meitat per pròpia iniciativa de la Policia Local, que ha intervingut en situacions que ho requerien.

El dispositiu que ha dut a terme la Policia Local per donar resposta a la problemàtica que s’ha anat detectant aquest estiu al barri de la Girada ha consistit en augmentar la presència de patrulles, tant en vehicle com a peu, de forma uniformada i no uniformada; incrementar la presència a peu entre les 19 i les 21.30h, que és el moment de màxima afluència de persones a les terrasses; controls nocturns diaris a la ronda de Mar i la rambla de la Girada i dos cops per setmana controls nocturns conjunts de Policia Local i Mossos d’Esquadra.

Fruit d’aquestes actuacions i pel que fa a trànsit, en aquests mesos s’han imposat 201 denúncies per infraccions a les Ordenances Municipals de Circulació, s’han comprovat i controlat 150 vehicles i conductors, 10 alcoholèmies positives (5 persones detingudes per conduir sota els efectes de l’alcohol amb una taxa superior a 0,60 mg/l, 2 persones detingudes per negar-se a fer les proves d’alcoholèmia, 3 controls de radar amb més de 100 vehicles controlats (3 denúncies per excés de velocitat), 7 denúncies per acceleracions brusques i derrapades (4 motos i 3 turismes), entre d’altres.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, es van fer 42 dispositius de control adreçats als establiments per al compliment de les mesures de seguretat derivades de l’emergència sanitària. En cada canvi de normativa que afectava principalment als establiments es feia una campanya informativa,  posteriorment es procedia a denunciar els incompliments. Així, es van aixecar 3 actes a establiments per no complir amb les mesures sanitàries (més persones de les permeses en les taules), 2 per consum compartit d’alcohol a la via publica, 5 per consum de droga a la via pública i una intervenció d’arma blanca.

Quant a intervencions per actes d’incivisme i relacionades amb la convivència, la Policia Local ha realitzat en aquest 4 mesos i mig 81 intervencions, de les quals 52 van ser per molèsties a la via pública normalment grups de persones que, en ser requerits pels agents, es canviaven d’actitud o marxaven del lloc. 10 van ser per molèsties originades en establiments. També hi va haver 19 intervencions per molèsties entre veïns i 4 en baralles a la via pública.

Aquestes actuacions es van traduir en l’aixecament d’actes per no complir amb l’horari establert d’establiments (2), denúncies per desobediència a l’autoritat o manca de respecte (11), negativa a identificar-se als agents (4), orinar a la via pública (2), dipositar o llençar residus fora del lloc establert (3) i denúncies per barallar-se a la via pública (2).

També et pot interessar

Comentaris