Protesta de Bergé Logística a l’accés a Saint-Gobain de l’Arboç

Alguns dels treballadors concentrats a l’Arboç. (Fotografia: ACN)
ACN
19/10/2020 - 11:04h

Aquest diumenge van concentrar-se per l’acomiadament de 43 treballadors de la planta arbocenca

Els treballadors de l’empresa Bergé Logística van protestar aquest diumenge a la tarda a l’Arboç per denunciar l’acomiadament de 43 treballadors a la divisió de Sekurit de la fàbrica de Saint-Gobain, després que la multinacional rescindís el subcontracte la setmana passada.

Els manifestants van tallar la rotonda d’accés al municipi durant gairebé dues hores per reclamar que es reverteixi l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) o bé la reubicació dels treballadors afectats en altres plantes del grup Bergé.


“Som el dany col·lateral de l’ERO derivat de Glass”, va lamentat a l’ACN, Xavier Garcia, membre de l’assemblea de treballadors. Prop d’un centenar de persones es van concentrar poc abans de les sis de la tarda a les portes de la planta de la cristalleria de Saint-Gobain per protestar contra l’acomiadament de 43 treballadors de l’empresa Bergé.

Des d’aquest punt, els manifestants van marxar amb pancartes i en grups reduïts fins a la rotonda d’entrada del municipi de l’Arboç per la carretera N-340, on van tallar la circulació del trànsit durant aproximadament dues hores.

Segons ha explicat Garcia, els treballadors de Bergé Logístic van rebre la notificació el 7 de setembre que la multinacional francesa rescindia de forma unilateral el contracte mercantil amb Bergé. Dimarts passat, 13 d’octubre, en una mediació al Departament de Treball de la Generalitat a Tarragona, l’empresa els va comunicar que la seva intenció és acabar el període de negociació com més aviat millor. “Si poden estar només un dia negociant no n’estaran dos. Volen pagar el mínim que diu la llei, 20 dies per any treballat en un màxim de dotze mensualitats”, ha assenyalat Garcia.

Així mateix, el portaveu de la plantilla reconeix que s’han convertit en el “dany col·lateral” de l’ERO derivat de la divisió Glass de Saint-Gobain, ja que s’han reubicat empleats a la divisió Sekurit per la qual ells treballaven.

També ha denunciat que s’ha vulnerat el seu dret a vaga perquè assegura que des del primer dia en què es va rescindir el subcontracte, els ha substituït personal procedent d’una empresa de treball temporal (ETT).

“Volem recuperar la nostra feina, fa nou anys teníem un salari i condicions molt precàries. Havíem aconseguit tenir una feina amb unes condicions i sou més o menys dignes i ara ens el roben”, ha denunciat Garcia.

Per aquesta raó, reclamen que es reverteixin els acomiadaments o bé que se’ls reubiqui en altres fàbriques del grup, com ara les de Valls o de Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris